Snel gerecht als ik onverwacht visite krijg in het weekend.
Zorg dat je altijd kip of kalkoen vlees in blokjes in de vriezer op voorraad hebt;al dan niet alvast gekruid met peper en knoflook
In een ijverige bui koop ik (chin)kool en blancheer het en in afgepaste porties invriezen.
Recept
« Terug naar recepten
Kalkoen uit de wok
PT30M
Kalkoen uit de wok
Een heerlijk kalkoen uit de wok recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Barbara Metz
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4á6 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Hoofdgerecht
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
385 kCal energie
35 Gram eiwit
24 Gram vet
6 Gram koolhydraten
35 Gram eiwit
24 Gram vet
6 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoen uit de wok te bereiden
♣bestrooi de kalkoenblokjes met zout en peper +
knoflookpoeder
♣4 eetl.olie in de wok en bak de uien + knoflook
♣Voeg de champignons +de gemberpoeder toe
♣Schep ui +knoflook+champignons uit de wok
♣Doe 2 eetl.olie erbij bak de kalkoenblokjes in
10 minuten gaar
♣Doe de groenten in de wok en roerbak op hoge
vuur enkele minuten
♣Giet de bouillon en soyasaus in de wok en breng
aan de kook
♣Schep de gebakken ui,champignons en knoflook
erbij
♣Warm goed door en serveer direct
knoflookpoeder
♣4 eetl.olie in de wok en bak de uien + knoflook
♣Voeg de champignons +de gemberpoeder toe
♣Schep ui +knoflook+champignons uit de wok
♣Doe 2 eetl.olie erbij bak de kalkoenblokjes in
10 minuten gaar
♣Doe de groenten in de wok en roerbak op hoge
vuur enkele minuten
♣Giet de bouillon en soyasaus in de wok en breng
aan de kook
♣Schep de gebakken ui,champignons en knoflook
erbij
♣Warm goed door en serveer direct