We hadden kalkoenvlees gekocht en bij thuiskomst bleek het potenties te zijn. Maar wel vol met vellen en dergelijke. Tegen de tijd dat ik het schoon had, had ik nog ongeveer 350 gram vlees in blokjes over.
De aardappels heb ik 5 min. gekookt en toen het gas uitgedraaid. De bedoeling was om ze half rauw later op te bakken. Maar toen ik ze ging bakken waren ze helemaal gaar geworden doordat ze langere tijd in het warme water hadden gestaan.
Ik vind het veel lekkerder om de gefruite uitjes op het laatst af te blussen met een beste scheut witte wijn. En natuurlijk flink knoflook meebakken.
Recept
« Terug naar recepten
Kalkoenblokjes met gebakken aardappels en groenten
PT60M
Kalkoenblokjes met gebakken aardappels en groenten
Een heerlijk kalkoenblokjes met gebakken aardappels en groenten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lex Heufke Kantelaar
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Lex Heufke Kantelaar
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoenblokjes met gebakken aardappels en groenten te bereiden
Aardappels bijna gaar gekookt en later afgebakken in de olijfolie.
Uien klein gesneden en gefruit met de tenen knoflook en op het laatst voordat ze echt bruin worden een beste scheut witte wijn.
De paprika's in reepjes snijden en met de uien mee bakken. We hebben hier geen paprika's zoals in Nederland. De paprika's zijn er voor de kleur en een beetje voor de smaak.
De champignons klein snijden en op het laatst meebakken met de uien en zo.
Het vlees met zout en peper snel bakken in de wok. Heeft maar heel even nodig.
Eet smakelijk!
Uien klein gesneden en gefruit met de tenen knoflook en op het laatst voordat ze echt bruin worden een beste scheut witte wijn.
De paprika's in reepjes snijden en met de uien mee bakken. We hebben hier geen paprika's zoals in Nederland. De paprika's zijn er voor de kleur en een beetje voor de smaak.
De champignons klein snijden en op het laatst meebakken met de uien en zo.
Het vlees met zout en peper snel bakken in de wok. Heeft maar heel even nodig.
Eet smakelijk!
Lex Heufke zegt:
Wij hadden een pakje kalkoenvlees gekocht en dat was niet minder. Maar 175 gram per persoon is toch niet zo veel? Wanneer ik biefstuk eet mag ik er graag eentje van drie ons.