KookJij

Kalkoenchili met kool-kaaswraps

Een heerlijk kalkoenchili met kool-kaaswraps recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalkoenchili met kool-kaaswraps te bereiden

1. Pel en snipper de uien. Snijd de kalkoen in blokjes. Bak het vlees in 2 el olie aan. Voeg 3/4 van de uien toe en fruit ze kort mee. Breng het geheel op smaak met zout en chilipoeder. Voeg de tomatenpuree toe en bak hem kort mee. Voeg de tomaten, de slagroom, 250 ml water en het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat de chili ca. 1 uur en 20 minuten smoren. Roer er regelmatig doorheen.
2. Maak de kool schoon en snijd hem in repen. Bak de kool in 1-2 el hete olie met de overige ui. Breng op smaak. Voeg 2-3 el water toe. Laat het geheel op een laag pitje ca. 10 minuten garen. Laat de kool een beetje afkoelen en roer de crème fraïche erdoorheen.
3. Verhit de tortilla's kort aan beide zijden in een koekenpan. Verdeel de kool over de tortilla's en strooi de helft van de kaas eroverheen. Rol de tortilla's op en steek ze vast met een prikker. Leg ze op een met bakpapier bekleed bakblik en strooi de rest van de kaas eroverheen. Bak de wraps ca. 15 minuten in een voorverwarmde oven ( elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C)
4. Was de lenteuitjes en snijd ze fijn. Breng de kalkoenchili nogmaals op smaak en serveer met een beetje crème fraïche en de lenteuitjes. Snijd de wraps in stukken en serveer erbij.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst