Recept
« Terug naar recepten
Kalkoenensnede met gegratineerde bloemkool
PT50M
Kalkoenensnede met gegratineerde bloemkool
Een heerlijk kalkoenensnede met gegratineerde bloemkool recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Colruyt
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoenensnede met gegratineerde bloemkool te bereiden
Wikkel elke kalkoenensnede in 2 sneetjes parmaham.
Verdeel de bloemkool in roosjes.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stoom of kook intussen de bloemkool 10 min. beetgaar en giet af.
Hak de walnoten grof.
Meng de roomkaas met de lichte room en de mosterd. Kruid met zwarte peper en zout.
Leg de uitgelekte bloemkoolroosjes in een ovenschotel en lepel er de kaasmengeling over. Strooi er de grof gehakte walnoten en de gratinkaas over. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de kalkoenensneden 2 à 3 min. mooi bruin aan 1 kant. Draai om en bak nog 2 min.
Giet er de groentebouillon over en laat nog 12 à 15 min. verder bakken op een zacht vuur (afhankelijk van de dikte van de sneden). Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden, samen met de gegratineerde bloemkool. Geef er gekookte aardappelen bij.
Verdeel de bloemkool in roosjes.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stoom of kook intussen de bloemkool 10 min. beetgaar en giet af.
Hak de walnoten grof.
Meng de roomkaas met de lichte room en de mosterd. Kruid met zwarte peper en zout.
Leg de uitgelekte bloemkoolroosjes in een ovenschotel en lepel er de kaasmengeling over. Strooi er de grof gehakte walnoten en de gratinkaas over. Zet 20 min. in de voorverwarmde oven.
Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de kalkoenensneden 2 à 3 min. mooi bruin aan 1 kant. Draai om en bak nog 2 min.
Giet er de groentebouillon over en laat nog 12 à 15 min. verder bakken op een zacht vuur (afhankelijk van de dikte van de sneden). Kruid naar smaak met zwarte peper en zout.
Snij het vlees in sneetjes en verdeel over de borden, samen met de gegratineerde bloemkool. Geef er gekookte aardappelen bij.