Recept
« Terug naar recepten
Kalkoenfilet met cognac portsaus en groene pepertje
PT60M
Kalkoenfilet met cognac portsaus en groene pepertje
Een heerlijk kalkoenfilet met cognac portsaus en groene pepertje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marij Backus- Nelissen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Van onze kookclub
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoenfilet met cognac portsaus en groene pepertje te bereiden
De saus (voorwerken)
Strooi de suiker in een steelpan met een dikke bodem en laat deze lichtbruin worden.( niet in roeren)
Blus deze af met de wijnazijn, even de caramel zachtjes laten oplossen, en vervolgens de witte wijn,
bouillon, de port en de cognac erbij doen. Alles circa 15 minuten op halfhoog vuur tot de helft laten inkoken.
Vervolgens al roerende de room erbij doen en dit samen nog 5 minuutjes zachtjes laten koken.
Eventueel gelijktijdig de saus binden met de beurre -manie.
Smelt de boter in een braadpan en laat ze lichtbruin worden, doe er dan de ui, wortel en de tijm in.
Bestrooi de kalkoen met versgemalen peper en zout en braad ze zachtjes op het bedje van
wortel, ui en tijm (circa 30 minuten) neem de stukken kalkoen uit de pan. Blus het aanbaksel met de bouillon
Laat dit een paar minuutjes zachtjes koken, en zeef dit dan boven de saus die al klaar is.
De saus goed doorroeren en verwarmen.Op het laatst de groene pepertjes erbij doen.
Serveer de kalkoen in mooie plakjes en serveer deze met de saus.
Lekker met tagliatelle
Strooi de suiker in een steelpan met een dikke bodem en laat deze lichtbruin worden.( niet in roeren)
Blus deze af met de wijnazijn, even de caramel zachtjes laten oplossen, en vervolgens de witte wijn,
bouillon, de port en de cognac erbij doen. Alles circa 15 minuten op halfhoog vuur tot de helft laten inkoken.
Vervolgens al roerende de room erbij doen en dit samen nog 5 minuutjes zachtjes laten koken.
Eventueel gelijktijdig de saus binden met de beurre -manie.
Smelt de boter in een braadpan en laat ze lichtbruin worden, doe er dan de ui, wortel en de tijm in.
Bestrooi de kalkoen met versgemalen peper en zout en braad ze zachtjes op het bedje van
wortel, ui en tijm (circa 30 minuten) neem de stukken kalkoen uit de pan. Blus het aanbaksel met de bouillon
Laat dit een paar minuutjes zachtjes koken, en zeef dit dan boven de saus die al klaar is.
De saus goed doorroeren en verwarmen.Op het laatst de groene pepertjes erbij doen.
Serveer de kalkoen in mooie plakjes en serveer deze met de saus.
Lekker met tagliatelle