Recept
« Terug naar recepten
Kalkoenfilet met cognac-roomsaus (Kalkunbryst)
PT45M
Kalkoenfilet met cognac-roomsaus (Kalkunbryst)
Een heerlijk kalkoenfilet met cognac-roomsaus (kalkunbryst) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Denemarken
Keuken:
Europese
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoenfilet met cognac-roomsaus (Kalkunbryst) te bereiden
De kalkoen in twaalf stukjes snijden.
Maiskorrels van de kolven ritsen en blancheren.
De pruimen wellen.
De kalkoen in hete boter bakken (15 min), ui de pan nemen en warm houden.
Boter uit de pan gieten en afblussen met de cognac, gevogeltejus en de room, inkoken en afbinden met 50 gr koude roomboter klontjes (monteren).
In een pannetje met wat boter, de prei, mais en pruimen smoren.
Over de borden verdelen, de filets op de groente leggen en de saus daarover scheppen.
Maiskorrels van de kolven ritsen en blancheren.
De pruimen wellen.
De kalkoen in hete boter bakken (15 min), ui de pan nemen en warm houden.
Boter uit de pan gieten en afblussen met de cognac, gevogeltejus en de room, inkoken en afbinden met 50 gr koude roomboter klontjes (monteren).
In een pannetje met wat boter, de prei, mais en pruimen smoren.
Over de borden verdelen, de filets op de groente leggen en de saus daarover scheppen.
helen zegt: