Recept
« Terug naar recepten
Kalkoenfilet met witloof en sinaasappelsaus
PT45M
Kalkoenfilet met witloof en sinaasappelsaus
Een heerlijk kalkoenfilet met witloof en sinaasappelsaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kalkoenfilet met witloof en sinaasappelsaus te bereiden
1. Schil 2 sinaasappelen à vif en verdeel in kwartjes. Snij wat fijne zeste en pers de 2 andere sinaasappelen.
2. Kruid de kalkoenfilets met peper en zout. Laat wat olijfolie opwarmen in de pan en kleur de filets aan beide zijden. Laat verder garen op een zacht vuurtje gedurende 15 minuten.
3. Snij het witloof dwars in twee en verwijder het harde gedeelte onderaan. Leg in een ovenschotel. Kruid met peper en zout en voeg 1 eetlepel suiker en 50g boter toe. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Laat garen en wat karameliseren in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende 35 minuten.
4. Laat de bruine fond met het sinaasappelsap inkoken tot 1/3 en kruid met peper en zout.
5. Serveer de kalkoenfilet met een stronkje witloof, kwartjes sinaasappel en dresseer de sinaasappelsaus over het vlees.
2. Kruid de kalkoenfilets met peper en zout. Laat wat olijfolie opwarmen in de pan en kleur de filets aan beide zijden. Laat verder garen op een zacht vuurtje gedurende 15 minuten.
3. Snij het witloof dwars in twee en verwijder het harde gedeelte onderaan. Leg in een ovenschotel. Kruid met peper en zout en voeg 1 eetlepel suiker en 50g boter toe. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Laat garen en wat karameliseren in een voorverwarmde oven van 160°C gedurende 35 minuten.
4. Laat de bruine fond met het sinaasappelsap inkoken tot 1/3 en kruid met peper en zout.
5. Serveer de kalkoenfilet met een stronkje witloof, kwartjes sinaasappel en dresseer de sinaasappelsaus over het vlees.
tess zegt: