Recept
« Terug naar recepten
Kalkoenhaasje met trappist en sinaasappel
PT25M
Kalkoenhaasje met trappist en sinaasappel
Een heerlijk kalkoenhaasje met trappist en sinaasappel recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoenhaasje met trappist en sinaasappel te bereiden
Pers de sinaasappels.
Verhit de boter in een braadpan en kleur het vlees goudbruin aan beide kanten.
Giet er de trappist bij, voeg het blokje kippenbouillon toe en kruid met kruidentuiltje, peper.
Dek af en laat zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.
Haal het vlees uit de pan en breng het braadvocht aan de kook.
Voeg het sinaasappelsap en de aalbessengelei toe. Breng aan de kook en bind lichtjes bij. Breng op smaak met peper en zout en eventueel aalbessengelei.
Schil de andere appelsienen zodat het wit weg is en snij in plakjes. Verwarm in de saus.
Serveer het vlees en de saus met aardappelkroketjes.
Lekker met een glaasje trappist.
Verhit de boter in een braadpan en kleur het vlees goudbruin aan beide kanten.
Giet er de trappist bij, voeg het blokje kippenbouillon toe en kruid met kruidentuiltje, peper.
Dek af en laat zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.
Haal het vlees uit de pan en breng het braadvocht aan de kook.
Voeg het sinaasappelsap en de aalbessengelei toe. Breng aan de kook en bind lichtjes bij. Breng op smaak met peper en zout en eventueel aalbessengelei.
Schil de andere appelsienen zodat het wit weg is en snij in plakjes. Verwarm in de saus.
Serveer het vlees en de saus met aardappelkroketjes.
Lekker met een glaasje trappist.
Mijn kookverhaal (Inge Deyck)
Lekker makkellijk en vlug klaar. Voor op een zondag of onder vrienden.