Recept
« Terug naar recepten
Kalkoenmedaillons met pancetta en salie
PT30M
Kalkoenmedaillons met pancetta en salie
Een heerlijk kalkoenmedaillons met pancetta en salie recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lilith Inanna
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mijn eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoenmedaillons met pancetta en salie te bereiden
Snijd mooie medaillons van de kalkoenhaas, van ongeveeer 1½ cm dik. Leg de medaillons in een platte schaal. Sprenkel de 2 soorten olie erover. Bestrooi met de tijm en salie en pers er de teentjes knoflook boven uit. Maal er verse zwarte peper over. Eventueel wat zout maar wees daar zuinig mee want de pancetta is flink zout natuurlijk. Hussel alles flink door elkaar met je handen (zonder de medaillons al te erg uit model te laten raken). Laat een minuutje of 10 intrekken. Wikkel dan elke medaillon in een plakje pancetta en zet vast met een cocktailprikkertje. Zorg dat het prikkertje plat op het vlees ligt, i.v.m. het grillen/bakken. Wrijf de grillpan licht in met olijfolie en laat flink heet worden. Grill de pancetta-medaillons 8 tot 10 minuutjes, tot ze van binnen gaar en van buiten lichtbruin en knapperig zijn. Verwijder voor het opdienen voorzichtig de prikkertjes.
Mijn kookverhaal (Lilith Inanna)
Heerlijk met bijvoorbeeld in de schil gebakken krieltjes en gekookte sperziebonen, of gewokte spinazie.