Recept
« Terug naar recepten
Kalkoenstoofschotel
PT30M
Kalkoenstoofschotel
Een heerlijk kalkoenstoofschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
wie is mijn slager
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoenstoofschotel te bereiden
Snijd de filets in stukjes en bestooi deze met zout en peper. Verwarm de boter of margarine in een pan en bak hierin de filets rondom bruin. Voeg vervolgens de kleingesneden uien met kerrie toe en fruit deze. Daarna de overige kleingesneden ingredienten en laat het geheel ongeveer 10 minuten stoven. Serveer hierbij komkommersalade en rijst.
Tip: bereid een kalkoenstoofschotel van kalkoenfilets, ½ liter blik geconcentreerde tomatensoep, 1 eetlepel bruine suiker, 1 groene paprika, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels sherry, worcestershiresauce en voeg op het laatst 1 bekertje zure room toe.
Tip: bereid een kalkoenstoofschotel van kalkoenfilets, ½ liter blik geconcentreerde tomatensoep, 1 eetlepel bruine suiker, 1 groene paprika, 1 ui, 1 teentje knoflook, 3 eetlepels sherry, worcestershiresauce en voeg op het laatst 1 bekertje zure room toe.