Recept
« Terug naar recepten
Kalkoentournedos met rode wijnsaus
PT30M
Kalkoentournedos met rode wijnsaus
Een heerlijk kalkoentournedos met rode wijnsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kalkoentournedos met rode wijnsaus te bereiden
Snij van de kalkoenhaas medaillons van 50 gram en omwikkel deze met een plakje mager gerookt spek en omwikkel met een stukje keukentouw.
Bestrooi de tournedos met peper en zout en bak ze in het uitgebruiste botermengsel aan, gedurende ca 4 min.
Neem de tournedos uit de pan en zet ze weg.
Voeg de fijngesneden sjalotjes bij het braadvocht en fruit deze even aan.
Voeg nu de suiker, rode wijn en demi glace toe.
Verhit het geheel en maak op smaak met peper en zout.
UITSERVEREN:
bak de kalkoentournedootjes af in botermengsel in enkele min(ca 4 min)
Geef 2 tournedootjes per persoon en drappeer er aan een zijde de saus aan de andere zijde het groentenpalet en leg naast het aardappelpeertje een pluk gewassen waterkers
Bestrooi de tournedos met peper en zout en bak ze in het uitgebruiste botermengsel aan, gedurende ca 4 min.
Neem de tournedos uit de pan en zet ze weg.
Voeg de fijngesneden sjalotjes bij het braadvocht en fruit deze even aan.
Voeg nu de suiker, rode wijn en demi glace toe.
Verhit het geheel en maak op smaak met peper en zout.
UITSERVEREN:
bak de kalkoentournedootjes af in botermengsel in enkele min(ca 4 min)
Geef 2 tournedootjes per persoon en drappeer er aan een zijde de saus aan de andere zijde het groentenpalet en leg naast het aardappelpeertje een pluk gewassen waterkers