KookJij

Kaneelijstaart met warme honingsaus

Een heerlijk kaneelijstaart met warme honingsaus recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: ?????? personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: onbekend
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaneelijstaart met warme honingsaus te bereiden

Kaneel en poedersuiker met enkele lepels heet water mengen en laten oplossen (het moet een dik papje zijn). Mengsel met slagroom bijna stijf kloppen, klopklop toevoegen en nog ca. 3 min. stijf kloppen. In diepvriesdoos/vorm doen en minstens 4 uur laten bevriezen. Kaneelstok grof raspen.
In een steelpan honing en crème de cacao doen en verwarmen, niet laten koken. Kaneelijs op een platte schaal leggen, garneren met kaneelkussentjes en de saus er apart bij geven.

Mijn kookverhaal (ineke witte)

Dit is bijzonder lekker ijs, wees vooral niet te zuinig met de suiker, ijs moet zoet zijn en door de bevriezing gaat veel van de zoet smaak verloren.
Wil je geen alcohol gebruiken kun je de honing met een beetje water en een lepeltje chocoladesaus mengen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

inekewitte

inekewitte zegt:
Hallo Willemien, wat woon jij hier ver vandaan zeg.
De klopklop moet niet volgens de verpakking eerst met melk opgeklopt worden, maar meteen aan de slagroom worden toegevoegd. Hierdoor wordt het ijs steviger.En misschien ook wel lekkerder.
Houd je ook van hartig met kaneel? Ik heb ook nog een erg lekker en raar recept voor risotto.
Groetjes Ineke:D
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Ineke,De klop klop moet je die niet eerst klaar maken zoals op de verpakking staat met melk opkloppen en dan toevoegen bij de slagroom? Lijk mij erg lekker ben zelf geen ijs eter maar dit lijkt mij heerlijk ik ben een echte kaneellover.:p:p
Groetjes Willemien