Dit is bijzonder lekker ijs, wees vooral niet te zuinig met de suiker, ijs moet zoet zijn en door de bevriezing gaat veel van de zoet smaak verloren.
Wil je geen alcohol gebruiken kun je de honing met een beetje water en een lepeltje chocoladesaus mengen.
Recept
« Terug naar recepten
Kaneelijstaart met warme honingsaus
PT15M
Kaneelijstaart met warme honingsaus
Een heerlijk kaneelijstaart met warme honingsaus recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ineke witte
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
?????? personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaneelijstaart met warme honingsaus te bereiden
Kaneel en poedersuiker met enkele lepels heet water mengen en laten oplossen (het moet een dik papje zijn). Mengsel met slagroom bijna stijf kloppen, klopklop toevoegen en nog ca. 3 min. stijf kloppen. In diepvriesdoos/vorm doen en minstens 4 uur laten bevriezen. Kaneelstok grof raspen.
In een steelpan honing en crème de cacao doen en verwarmen, niet laten koken. Kaneelijs op een platte schaal leggen, garneren met kaneelkussentjes en de saus er apart bij geven.
In een steelpan honing en crème de cacao doen en verwarmen, niet laten koken. Kaneelijs op een platte schaal leggen, garneren met kaneelkussentjes en de saus er apart bij geven.
inekewitte zegt:
De klopklop moet niet volgens de verpakking eerst met melk opgeklopt worden, maar meteen aan de slagroom worden toegevoegd. Hierdoor wordt het ijs steviger.En misschien ook wel lekkerder.
Houd je ook van hartig met kaneel? Ik heb ook nog een erg lekker en raar recept voor risotto.
Groetjes Ineke:D