KookJij

Kaneelmuffins met chrunchy topping

Een heerlijk kaneelmuffins met chrunchy topping recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Vriendin - L. V. 161111 - K. van Dijk 070808
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaneelmuffins met chrunchy topping te bereiden

Verwarm de oven voor op 175°C.
Zet 10 tot 12 muffinvormpjes op een bakplaat.
Klop in een kom de zachte boter met een mixer lichtgeel en romig.
Voeg de muffinmix, 1 eetlepel kaneelpoeder en de eieren toe en klop alles met de mixer op lage snelheid goed door.
Mix nog ongeveer 1 minuut bij hoge snelheid tot een stevig beslag.
Verdeel dit met 2 lepels over de muffinvormpjes.
Snijd de koude boter in blokjes.
Wrijf in een kom de blokjes boter kristalsuiker, basterdsuiker, de rest van het kaneelpoeder, een mespunt zout en de bloem met de toppen van de vingers tot een kruimig mengsel.
Verdeel het mengsel ook over de vormpjes.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak de muffins in circa 25 minuten goudbruin en gaar. De muffins zijn gaar als ze terugveren als je er licht met je vinger op drukt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst