Recept
« Terug naar recepten
Kaneelmuffins met chrunchy topping
PT25M
Kaneelmuffins met chrunchy topping
Een heerlijk kaneelmuffins met chrunchy topping recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Vriendin - L. V. 161111 - K. van Dijk 070808
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaneelmuffins met chrunchy topping te bereiden
Verwarm de oven voor op 175°C.
Zet 10 tot 12 muffinvormpjes op een bakplaat.
Klop in een kom de zachte boter met een mixer lichtgeel en romig.
Voeg de muffinmix, 1 eetlepel kaneelpoeder en de eieren toe en klop alles met de mixer op lage snelheid goed door.
Mix nog ongeveer 1 minuut bij hoge snelheid tot een stevig beslag.
Verdeel dit met 2 lepels over de muffinvormpjes.
Snijd de koude boter in blokjes.
Wrijf in een kom de blokjes boter kristalsuiker, basterdsuiker, de rest van het kaneelpoeder, een mespunt zout en de bloem met de toppen van de vingers tot een kruimig mengsel.
Verdeel het mengsel ook over de vormpjes.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak de muffins in circa 25 minuten goudbruin en gaar. De muffins zijn gaar als ze terugveren als je er licht met je vinger op drukt.
Zet 10 tot 12 muffinvormpjes op een bakplaat.
Klop in een kom de zachte boter met een mixer lichtgeel en romig.
Voeg de muffinmix, 1 eetlepel kaneelpoeder en de eieren toe en klop alles met de mixer op lage snelheid goed door.
Mix nog ongeveer 1 minuut bij hoge snelheid tot een stevig beslag.
Verdeel dit met 2 lepels over de muffinvormpjes.
Snijd de koude boter in blokjes.
Wrijf in een kom de blokjes boter kristalsuiker, basterdsuiker, de rest van het kaneelpoeder, een mespunt zout en de bloem met de toppen van de vingers tot een kruimig mengsel.
Verdeel het mengsel ook over de vormpjes.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven.
Bak de muffins in circa 25 minuten goudbruin en gaar. De muffins zijn gaar als ze terugveren als je er licht met je vinger op drukt.