Recept
« Terug naar recepten
Kaneeltaart
PT75M
Kaneeltaart
Een heerlijk kaneeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kaneeltaart te bereiden
Bloem en bakpoeder op een werkvlak zeven. Strooi er de suiker en het zout over. Snijd de koude boter in kleine stukjes door de bloem en kneed het dan met koele handen snel tot een glad deeg. Inpakken en 30 minuten koel laten rusten.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht 170°C).
Bekleed een springvorm met het deeg en bak het 10 minuten voor.
Maak intussen de vulling:
Roer eieren en room goed door elkaar. Roer suiker, zout, geschaafde amandelen, verkruimelde beschuiten, sukade, kaneel en bakpoeder door de room en giet het op de voorgebakken bodem. Bak de taart nog 45-50 minuten.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht 170°C).
Bekleed een springvorm met het deeg en bak het 10 minuten voor.
Maak intussen de vulling:
Roer eieren en room goed door elkaar. Roer suiker, zout, geschaafde amandelen, verkruimelde beschuiten, sukade, kaneel en bakpoeder door de room en giet het op de voorgebakken bodem. Bak de taart nog 45-50 minuten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lotte1 zegt:
vivian&kim zegt:
xxx. vivian&kim.