Recept
« Terug naar recepten
Kappereendje
PT75M
Kappereendje
Een heerlijk kappereendje recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
reis om de wereld
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kappereendje te bereiden
Wrijf de binnenkant van de eend in met de knoflook, peper en zout en laat 2 uur rusten op kamertemperatuur. Verhit de olie in een zware braadpan en voeg dan de boter toe. Prik met een vork gaatjes in het vel van de eend en plaats ze in de pan. Giet de bouillon erover en laat ongeveer 1 uur en 40 minuten zachtjes sudderen met het deksel op de pan.
Doe het water in een steelpan en los de suiker er in op. Laat flink koken tot de siroop karameliseert. Neem het pannetje van het vuur en voeg het citroensap toe. Doe er vier eetlepels kookvocht van de eend bij en breng al roerend aan de kook. Haal de eend uit de braadpan.
Schep het vet van het kookvocht en laat het vocht koken. Voeg het maizenamengsel toe en roer tot de saus gebonden is. Voeg de kappertjes en de karamel toe. Snijd de eend in porties en giet de saus erover.
Lekker met aardappelsalade, aardappelpuree, worteltjes, spruitjes of spercieboontjes.
Doe het water in een steelpan en los de suiker er in op. Laat flink koken tot de siroop karameliseert. Neem het pannetje van het vuur en voeg het citroensap toe. Doe er vier eetlepels kookvocht van de eend bij en breng al roerend aan de kook. Haal de eend uit de braadpan.
Schep het vet van het kookvocht en laat het vocht koken. Voeg het maizenamengsel toe en roer tot de saus gebonden is. Voeg de kappertjes en de karamel toe. Snijd de eend in porties en giet de saus erover.
Lekker met aardappelsalade, aardappelpuree, worteltjes, spruitjes of spercieboontjes.
hvandermeij zegt: