Recept
« Terug naar recepten
Kapsel
PT2M
Kapsel
Een heerlijk kapsel recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kapsel te bereiden
Diepe bakplaat of spring vorm invetten.
Eventueel vetvrij papier.
Verwarm de eieren,suiker en citroenrasp tot ± 37°c.
Klop het mengsel luchtig op, roer met een spatel de
gezeefde bloem erdoor.
In de bakplaat storten,en afbakken op ±180-200°c in 25 min.
Doe de**naald test.
Als hij gaar is gelijk lossen op een handdoek of een
rek zodat de warmte sneller weg kan.
**naaldtest = steek een sateprikker in het midden van het kapsel, haal het eruit,als er beslag aan
blijft hangen dan is het kapsel niet gaar, weer terug in de oven, controleer om de 5 min.
Mijn kookverhaal (willem tilborghs)
Super basis recept en ontzettend luchtig.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
oeps zegt:
Helder en degelijk, en ach, negentien eieren moet ook kunnen.
Bedankt uit Kroatie, ik kan er prima mee aan de slag.
Eindelijk weer eens kans om een rijke luchtige taart te maken, net als vroeger.
Bedankt dus.
willem zegt:
dank je wel voor steun.
Voor sommige mensen is dit recept te moeilijk.
Groetjes willem:)
Paul zegt:
Dayenne zegt:
willem zegt:
dit is een oud recept dat ik in mijn opleiding z`n 30 jaar geleden leerde en dat uit de franse pateserie afkomstig is.
ik weet dat er veel ei in zit maar dit veroorzaakt de stolling, luchtigheid en volle smaak.
kapsel is de naam voor luchtige taartbodem.
sorry voor de verwarriging.
groetejs willem;)
André Oord zegt:
1 deel suiker~ 1 deel ei, men rekent 50 gram of 50 cl~ en 1 deel bloem.
Dus of je nu 250 gram of 500 gram gebruikt ligt aan je maat van bakvorm en of je het kapsel hoog of laag wil hebben.