Recept
« Terug naar recepten
Karamalcakejes met gezouten botercreme
PT45M
Karamalcakejes met gezouten botercreme
Een heerlijk karamalcakejes met gezouten botercreme recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Vrouw - cox cookies & cake - W. Hoogteijling 080912
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Karamalcakejes met gezouten botercreme te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C, heteluchtoven op 180°C, gasstand 6.
Bekleed een muffinvorm met papieren cakevormpjes.
Zeef het bakmeel en zuiveringszout en zet apart.
Klop de boter en suiker 5 minuten tot een luchtige massa.
Voeg de losgeklopte eieren beetje bij beetje toe.
Klop tussendoor goed en voeg halverwege 1 eetlepel bloem toe om klontjes te voorkomen.
Klop het vanille-extract erdoor en tot slot de rest van de bloem , melk en stukjes toffee/ karamel.
Verdeel het beslag over de cakevormpjes en bak 15-20 minuten in de oven of tot de bovenkant van een cakeje terugveert als u erop duwt.
Laat de cakejes 5 minuten in het bakblik afkoelen en daarna op een rooster.
Doe voor de karamelsaus 4 eetlepels water in een steelpan met dikke bodem op matig vuur en los de suiker daarin op.
Zet het vuur hoger en laat de suiker sudderen tot een mooie geelbruine karamel.
Haal de pan meteen van het vuur.
Voeg room en vanille-extract al roerend toe en blijf roeren tot een gladde saus.
Laat de saus afkoelen.
Klop voor de botercreme de boter en poedersuiker minstens 5 minuten en klop het vanille en karamelextract erdoor.
Bestrijk de bovenkant van de cakejes met een klein paletmes met de botercreme.
Schenk er wat karamelsaus over en bestrooi de cakejes tot slot met wat zeezoutvlokken.
Bekleed een muffinvorm met papieren cakevormpjes.
Zeef het bakmeel en zuiveringszout en zet apart.
Klop de boter en suiker 5 minuten tot een luchtige massa.
Voeg de losgeklopte eieren beetje bij beetje toe.
Klop tussendoor goed en voeg halverwege 1 eetlepel bloem toe om klontjes te voorkomen.
Klop het vanille-extract erdoor en tot slot de rest van de bloem , melk en stukjes toffee/ karamel.
Verdeel het beslag over de cakevormpjes en bak 15-20 minuten in de oven of tot de bovenkant van een cakeje terugveert als u erop duwt.
Laat de cakejes 5 minuten in het bakblik afkoelen en daarna op een rooster.
Doe voor de karamelsaus 4 eetlepels water in een steelpan met dikke bodem op matig vuur en los de suiker daarin op.
Zet het vuur hoger en laat de suiker sudderen tot een mooie geelbruine karamel.
Haal de pan meteen van het vuur.
Voeg room en vanille-extract al roerend toe en blijf roeren tot een gladde saus.
Laat de saus afkoelen.
Klop voor de botercreme de boter en poedersuiker minstens 5 minuten en klop het vanille en karamelextract erdoor.
Bestrijk de bovenkant van de cakejes met een klein paletmes met de botercreme.
Schenk er wat karamelsaus over en bestrooi de cakejes tot slot met wat zeezoutvlokken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
hns zegt:
Heb je het zelf ook gemaakt?
grt Hans:);):p:D
brinkie1970 zegt:
Nee, ik heb het recept (nog) niet gemaakt. Maar mij lijkt het ook heel erg lekker...:p