Recept
« Terug naar recepten
Karamel-honingijs met chocoladestukjes
PT45M
Karamel-honingijs met chocoladestukjes
Een heerlijk karamel-honingijs met chocoladestukjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4-6 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ijs & co
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Karamel-honingijs met chocoladestukjes te bereiden
Verhit in een steelpan onder af en toe roeren de suiker met 100 ml water tot de suiker is opgelost.
Breng de siroop aan de kook
en laat hem zonder roeren doorkoken tot de suiker begint te karameliseren.
Roer er van het vuur af de honing door.
Roer er dan de melk en slagroom door en laat het mengsel volledig afkoelen.
Draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.
Voeg de stukjes chocolade 5 min. voor het einde van de bereidingstijd, zodat ze goed door het ijs worden geroerd.
Breng de siroop aan de kook
en laat hem zonder roeren doorkoken tot de suiker begint te karameliseren.
Roer er van het vuur af de honing door.
Roer er dan de melk en slagroom door en laat het mengsel volledig afkoelen.
Draai van het mengsel ijs volgens de gebruiksaanwijzing van de ijsmachine.
Voeg de stukjes chocolade 5 min. voor het einde van de bereidingstijd, zodat ze goed door het ijs worden geroerd.