Recept
« Terug naar recepten
Karamelappeltjes op een stokje
PT20M
Karamelappeltjes op een stokje
Een heerlijk karamelappeltjes op een stokje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
A.H.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Karamelappeltjes op een stokje te bereiden
Breng de suiker met 4 eetlepelswater in een pannetje zonder deksel op niet te hoog vuur langzaam aan de kook brengen. Roer tot de suiker is opgelost. Zet het vuur hoog en laat de suikerstroop 6-8 minuten zonder deksel inkoken tot karamel. Roer niet meer. De kleur is nu goudbruin. Let op dat de karamel niet te donker wordt, dan smaakt hij bitter. Steek de satéstokjes in de appels en haal ze een voor een door de karamel. Laat ze even uitlekken boven de pan en leg ze op een vel bakpapier. Werk snel, anders wordt de karamel hard en kun je hem niet meer gebruiken.
Ingrid zegt:
Groeten, Ingrid