Recept
« Terug naar recepten
karamelcrème met druiven
PT85M
karamelcrème met druiven
Een heerlijk karamelcrã¨me met druiven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
85 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe karamelcrème met druiven te bereiden
Karamelliseer 90 gr suiker in een pan goudbruin. Giet de sinaasappelsap erbij en los de karamel al roerend op. Vet 4 ovenvaste vormpjes inmet een beetje boter en giet de vloeistof erin. Laat ze vervolgens afkoelen. Scheid 4 eieren. Klop èen ei , de 4 dooiers, de slagroom, de melk en 60 gr suiker met de mixer tot een romige massa. Verdeel de massa over de sinaasappelkaramel in de vormpjes. Zet de vormpjes in een ovenschotel en vul de schotel tot 1 cm onder de rand van de vormpjes met water. Bak ze 50 min in een voorverwarmde oven van 175 graden. Maak de druiven schoon, halveer ze en verwijder de pitjes. Plaats de sinaasappelkaramelcrème op dessertbordjes en garneer de desserts met citroenmelisse en de druiven