KookJij

karamelcrème met druiven

Een heerlijk karamelcrã¨me met druiven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 85 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe karamelcrème met druiven te bereiden

Karamelliseer 90 gr suiker in een pan goudbruin. Giet de sinaasappelsap erbij en los de karamel al roerend op. Vet 4 ovenvaste vormpjes inmet een beetje boter en giet de vloeistof erin. Laat ze vervolgens afkoelen. Scheid 4 eieren. Klop èen ei , de 4 dooiers, de slagroom, de melk en 60 gr suiker met de mixer tot een romige massa. Verdeel de massa over de sinaasappelkaramel in de vormpjes. Zet de vormpjes in een ovenschotel en vul de schotel tot 1 cm onder de rand van de vormpjes met water. Bak ze 50 min in een voorverwarmde oven van 175 graden. Maak de druiven schoon, halveer ze en verwijder de pitjes. Plaats de sinaasappelkaramelcrème op dessertbordjes en garneer de desserts met citroenmelisse en de druiven

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst