Recept
« Terug naar recepten
Karamelsaus
PT7M
Karamelsaus
Een heerlijk karamelsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Anne Verbeek
Bereidingstijd:
7 min
Personen:
3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Karamelsaus te bereiden
1. Laat in een koekenpan met een dikke bodem de suiker op een zeer laag vuur smelten.
2. Na verloop van tijd zal de suiker op enkele plekken gaan verkleuren. In eerste instantie verschijnen er kleine kratertjes van gekarameliseerde suiker, later zal de suiker volledig gaan karameliseren. Blijf geduldig! En roer gedurende het karameliseringsproces vooral NIET in de pan.
3. Neem als de suiker volledig vloeibaar is de pan van het vuur.
4. Verwarm de slagroom.
5. Zet de karamel terug op het vuur en voeg scheut voor scheut de slagroom toe.
6. Als de karamel te hard wordt, verwarm je hem weer.
KlaaR IS KeeS!
2. Na verloop van tijd zal de suiker op enkele plekken gaan verkleuren. In eerste instantie verschijnen er kleine kratertjes van gekarameliseerde suiker, later zal de suiker volledig gaan karameliseren. Blijf geduldig! En roer gedurende het karameliseringsproces vooral NIET in de pan.
3. Neem als de suiker volledig vloeibaar is de pan van het vuur.
4. Verwarm de slagroom.
5. Zet de karamel terug op het vuur en voeg scheut voor scheut de slagroom toe.
6. Als de karamel te hard wordt, verwarm je hem weer.
KlaaR IS KeeS!