Recept
« Terug naar recepten
Kardinaalsoep
PT45M
Kardinaalsoep
Een heerlijk kardinaalsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Zuivel
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kardinaalsoep te bereiden
Smelt de boter in een soeppan en fruit daarin, onder geregeld roeren, de ui goudgeel en voeg dan de tomatenpuree toe.
Roer de sambal oelek, het laurierbladpoeder, tijm en kruidnagelpoeder door de tomatenpuree en laat dit op een laaggedraaide vlam 2 min. smoren.
Strooi de suiker in de pan en, onder goed roeren , de bloem en de geraspte citroen.
Laat het mengsel warm worden en blijf roeren tot een dikke pap is ontstaan.
Roer hier, bij kleine hoeveelheden tegelijk, de bouillon door.
Blijf roeren tot de inhoud van de pan weer kookt.
en laat de bloem gaar worden.
Roer er dan het citroensap en de madeira door.
Proef de soep.
Roer eventueel van wat cayennepeper en wat water een papje en roer dat met een paar druppels worcestershiresaus door de soep.
Klop de room met een paar korrels zout zo stijf, dat die zeer dik vloeibaar is.
Doe in iedere soepkom een eetlepel slagroom en geef er geroosterd brood bij
Roer de sambal oelek, het laurierbladpoeder, tijm en kruidnagelpoeder door de tomatenpuree en laat dit op een laaggedraaide vlam 2 min. smoren.
Strooi de suiker in de pan en, onder goed roeren , de bloem en de geraspte citroen.
Laat het mengsel warm worden en blijf roeren tot een dikke pap is ontstaan.
Roer hier, bij kleine hoeveelheden tegelijk, de bouillon door.
Blijf roeren tot de inhoud van de pan weer kookt.
en laat de bloem gaar worden.
Roer er dan het citroensap en de madeira door.
Proef de soep.
Roer eventueel van wat cayennepeper en wat water een papje en roer dat met een paar druppels worcestershiresaus door de soep.
Klop de room met een paar korrels zout zo stijf, dat die zeer dik vloeibaar is.
Doe in iedere soepkom een eetlepel slagroom en geef er geroosterd brood bij