Recept
« Terug naar recepten
Kari Daging Sapi (=Curry van Rundvlees)
PT195M
Kari Daging Sapi (=Curry van Rundvlees)
Een van de talrijke recepten in omloop in Indonesie, Singapore en Hong Kong
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
195 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie (Hong Kong)
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kari Daging Sapi (=Curry van Rundvlees) te bereiden
- Maak van de uien, knoflook, lombok, kruiden en kemiri in de vijzel of de keukenmachine een pasta (bumbu kari).
- Verhit de rijstolie met sesamolie in de pan met dikke bodem en fruit daarin aan de bumbu kari met de sereh.
- Als dat lekker is doorgebakken onder regelmatig roeren mag het vlees er bij. Wel blijven roeren.
- Als het vlees aan alle kanten is gekleurd de blaadjes salam en purut er bij doen. Blijven roeren.
- Dan zoveel bouillon (runderbouillon of kippenbouillon of warm water) toevoegen, dat het vlees net onder staat.
- Breng dit aan de kook, doe het deksel op de pan en zet het geheel 2 uur in de voorverwarmde oven.
- Na 30 minuten in de oven de ketjap er bij en de santen erbij en stevig omroeren. Breng al roerend weer aan de kook en zet weer terug in de oven gedurende 90 minuten. Deksel wel weer op de pan doen.
- Ondertussen de rijst koken voor 4 tot 6 personen. (of nasi goreng maken)
- Dien het vlees op met rijst en atjar en geef er sambal bij en wat droge spulletjes (zoals bv serundeng, krupuk, jemping etc.)
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Je drinkt hierbij warme thee, koud bier of een niet al te "strenge" lichte wijn. Dat wil zeggen dat wit en rose wijn een klein zoetje mogen hebben en de rode wijn jong en licht moet zijn (bv een heel jonge Shiraz of Pinot Noir). Zelf drink ik er een Riesling Kabinett bij of Riesling Spaetlese.