Recept
« Terug naar recepten
Karper in dillesaus
PT40M
Karper in dillesaus
Een heerlijk karper in dillesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
lola broos
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Karper in dillesaus te bereiden
Vul een vispan met 3/4 l water en doe er azijn, zout, gesneden wortel, selderijknol en kruiden bij. Breng het aan de kook en leg de vis erin. Laat deze in ongeveer 30 minuten gaar trekken maar niet koken. Haal de vis uit de pan, laat hem uitlekken en haal heel voorzichtig de huid tussen de kop en de staart eraf. Kop en staart aan de vis laten zitten. Leg de vis op een schaal.
Klop de slagroom luchtig en doe er de rest van de ingrediënten voor de saus door. Giet de saus over de vis en garneer met schijfjes citroen en dille.
Klop de slagroom luchtig en doe er de rest van de ingrediënten voor de saus door. Giet de saus over de vis en garneer met schijfjes citroen en dille.