KookJij

Kastanje-pompoensoep met Vieux-Pané

Le Vieux Pané is een Franse kaas met een dunne rode gewassen korst. Door wat sporen van witflora op de korst ontstaat de witte gloed. Hierdoor wordt de geurende rode korst en de smaak van de kaas enigzins getemperd. ​
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: ilovecheese
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kastanje-pompoensoep met Vieux-Pané te bereiden

  1. Snij het vruchtvlees van de pompoen in blokjes.
  2. Breng 50 cl water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe. Meng en zet het vuur uit.
    Verwarm de olijfolie in een sauteerpan, voeg de pompoenblokjes en de gepelde en fijngehakte ui toe. Stoof ongeveer 3 minuten op een matig vuur onder voortdurend roeren, overgiet met de bouillon en voeg de kastanjes toe. Kruid met peper. Dek af en laat 18 minuten koken op een matig vuur.
  3. Verwijder de korst van de Vieux Pané en snij die in twee. Snij een helft in dunne plakjes en de rest in blokjes. Giet de inhoud van de sauteerpan in de kom van een keukenrobot, voeg de blokjes Vieux Pané toe en mix. Voeg de room toe en mix opnieuw.
  4. Verdeel de soep over vier diepe borden en leg op elk bord 2 plakjes Vieux Pané. Bestrooi voor het opdienen met gehakte peterselie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst