Recept
« Terug naar recepten
Pompoensoep met knolselderij
PT25M
Pompoensoep met knolselderij
Een heerlijke vegetarische pompoensoep. De knolselderij geeft een bijzonder lekker accent aan de pompoensoep. Pompoen heeft van zichzelf weinig smaak. De combinatie met de knolselderij geeft net dat beetje meer aan de soep. De zure room in de soep is het puntje op de i.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
103 kCal energie
4 Gram eiwit
5 Gram vet
9 Gram koolhydraten
4 Gram eiwit
5 Gram vet
9 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pompoensoep met knolselderij te bereiden
- Hokkaido-pompoen wassen en in stukken snijden . Pitten verwijderen. (De pompoen hoeft niet geschild te worden)
- Knolselderij schoonmaken, in stukjes snijden.
- Ui pellen en snipperen.
- Olie verhitten. Uisnippers hierin glazig bakken. Laurierblad en kerriepoeder toevoegen en even meebakken.
- Knolselderij en pompoenstukjes hieraan toevoegen en even meebakken.
- Water en bouillontabletten toevoegen. Alles aan de kook brengen. Plm. 20 tot 25 minuten zachtjes laten koken tot de groenten gaar zijn.
- Laurierblad verwijderen. Soep pureren.
- Voeg eventueel nog water toe als de soep te dik is.
- Voeg vlak voor het opdienen gehakte peterselie of selderij toe aan de soep.
- Doe een lepel zure room in de borden of in de soepkoppen.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Deze vegetarische pompoensoep is bij ons favoriet. De knolselderij geeft een heerlijke smaak aan de meestal nogal laffe pompoensoep. Niet-vegetariers kunnen kipfilet of gehaktballetjes toevoegen aan de soep.