OPDIENEN:
1).Bak in een wajang de paksoi in 2 eetlepels rijstolie met de ketumbar, djinten en vissaus.
2).Doe in diepe borden of soepkommen een hoopje paksoi en een hoopje taugé. Giet daarover de bouillon met katjang en kokosmelk.
3).Strooi daar over de gekruide nootjes en de gefrituurde uitjes.
Recept
« Terug naar recepten
Katjang Soep
PT60M
Katjang Soep
Een heerlijk katjang soep recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Katjang Soep te bereiden
1).Bak de uitjes in 2 eetlepels rijstolie glazig en voeg dan toe de knoflook, de bosuitjes, de sereh, de gemberwortel (djahé) tot de geuren goed loskomen.
2).Blus met de bouillon en laat sudderen.
3).Dan de pindakaas met de ketjap, sambal en een flinke scheut kokosmelk losroeren en met de rest van de kokosmelk voegen bij de sudderende bouillon.
Laat dit 15 minuten doorsudderen.
2).Blus met de bouillon en laat sudderen.
3).Dan de pindakaas met de ketjap, sambal en een flinke scheut kokosmelk losroeren en met de rest van de kokosmelk voegen bij de sudderende bouillon.
Laat dit 15 minuten doorsudderen.