Recept
« Terug naar recepten
Kattenpizzaatjes
PT30M
Kattenpizzaatjes
Kattenpizzaatjes
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Lidl receptkaart, Kids
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kattenpizzaatjes te bereiden
- Verwarm de oven voor op 240 graden.
- Meng voor het pizzadeeg de gist en suiker met 50 ml lauwwarm water in een kommetje.
- Doe de bloem samen met het zout in een kom.
- Maak een kuiltje in het midden.
- Voeg de olijfolie, het gist-suikermengsel en 250 ml lauwwarme water samen in het kuiltje.
- Kneed het deeg minimaal 10 minuten met de hand of een elektrische mixer.
- Het deeg is goed als het mooi elastisch en niet te nat of te plakkerig aanvoelt.
- Voeg bloem toe als het deeg nog te plakkerig is.
- Verdeel de deegbal in 8 bollen.
- Bestuif uw werkblad met wat bloem.
- Rol met de hand of deegroller de 8 deegballen uit tot 8 ronde pizzaatjes.
- Knip met een schaar kattenoortjes in het deeg.
- Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
- Leg de pizzaatjes op de bakplaten.
- Verdeel tomatensaus, mozzarella en geraspte kaas over de pizza’s.
- Maak kattengezichtjes met snacktomaten, bieslook en olijven.
- Bak de pizzaatjes 12 minuten af en laat iets afkoelen voordat u ze aan de kinderen serveert.