Heerlijk lichte, zomerse maaltijd die zo gemaakt is en altijd weer naar meer smaakt :-)
Natuurlijk kan je dit ook als een hapje in de latere avonduren doen, evt met nog wat andere
hapjes aangevuld...
Recept
« Terug naar recepten
Keftedakia (gehaktballetjes) met Tzatziki
PT25M
Keftedakia (gehaktballetjes) met Tzatziki
Een heerlijk keftedakia (gehaktballetjes) met tzatziki recept uit de mediterrane keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Een kookboek van Koen Krucke
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Keftedakia (gehaktballetjes) met Tzatziki te bereiden
DE KEFTEDAKIA:
Week de sneetjes brood een paar minuten in de melk en knijp er dan het grootste gedeelte van de melk weer uit.
Meng dan het brood met de ui, knoflook, ouzo, eitjes, peterselie, munt, oregano, kaneel, peper & zout en allebei de gehaktsoorten
tot een mooi glad gehaktmengsel en zet het een uurtje afgedekt in de koelkast.
Vul een diep bord of schaal met gekruide bloem (met peper en zout) , draai kleine balletjes van het gehakt - walnootformaat - en haal ze door de bloem.
Zorg voor een flinke laag olie in de pan en bak de balletjes daarin in een minuut of 5 rondom goudbruin en gaar, laat ze evt op keukenpapier uitlekken.
DE TZATZIKI:
Laat de komkommer in een schone theedoek ietsje uitlekken zodat het grootste deel van het vocht weg is.
Meng in de kom de yoghurt en de room romig door elkaar en voeg het p&z en de suiker toe.
Roer er nu de olijfolie, azijn en de munt door samen met de knoflook en de komkommer en roer alles nog
even goed door voordat je de kom/schaal afgedekt een uurtje in de koelkast zet.
Serveer de gehaktballetjes met de tzatziki en een lekker vers, donker brood, evt nog wat ijsbergsla en natuurlijk een borrel Ouzo!
Eet smakelijk!!
Week de sneetjes brood een paar minuten in de melk en knijp er dan het grootste gedeelte van de melk weer uit.
Meng dan het brood met de ui, knoflook, ouzo, eitjes, peterselie, munt, oregano, kaneel, peper & zout en allebei de gehaktsoorten
tot een mooi glad gehaktmengsel en zet het een uurtje afgedekt in de koelkast.
Vul een diep bord of schaal met gekruide bloem (met peper en zout) , draai kleine balletjes van het gehakt - walnootformaat - en haal ze door de bloem.
Zorg voor een flinke laag olie in de pan en bak de balletjes daarin in een minuut of 5 rondom goudbruin en gaar, laat ze evt op keukenpapier uitlekken.
DE TZATZIKI:
Laat de komkommer in een schone theedoek ietsje uitlekken zodat het grootste deel van het vocht weg is.
Meng in de kom de yoghurt en de room romig door elkaar en voeg het p&z en de suiker toe.
Roer er nu de olijfolie, azijn en de munt door samen met de knoflook en de komkommer en roer alles nog
even goed door voordat je de kom/schaal afgedekt een uurtje in de koelkast zet.
Serveer de gehaktballetjes met de tzatziki en een lekker vers, donker brood, evt nog wat ijsbergsla en natuurlijk een borrel Ouzo!
Eet smakelijk!!