KookJij

Keizerinnenrijst

Een heerlijk keizerinnenrijst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: internet
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Keizerinnenrijst te bereiden

Kook de dessertrijst met de melk en de suiker volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Week intussen de gelatine een paar minuten in ruim koud water. Breng voor de saus de abrikozenjam met het sinaasappelsap en het citroensap aan de kook, roer de saus door een fijne zeef en laat afkoelen. Los de uitgeknepen gelatine op in een scheutje kokend water en roer met de vanilleessence door de vanillevla. Klop de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker en houdt desgewenst wat achter voor de garnering. Roer eerst de vanillevla door de afgekoelde rijst en spatel er daarna de slagroom door. Schep de rijst in een met koud water omgespoelde vorm en zet minstens 4 uur, maar bij voorkeur een hele nacht in de koelkast om op te stijven. Stort de pudding op een platte schaal en giet er de saus over. Garneer desgewenst met de achtergehouden slagroom en met abrikozen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Theo Hamaekers

Theo Hamaekers zegt:
Un dessert Impérial, digne d'une table Royale... Le Riz à l'Impératrice doit son nom à l'Impératrice Eugénie, épouse de Napoléon III. Elle a été la muse de grands créateurs, tels que Pierre François Pascal Guerlain qui créa spécialement pour Eugénie
Theo

Theo zegt:
Dit recept dat u geschreven hebt komt waarschijnlijk wel uit Nederland. Maar is origineel afkomstig uit Frankrijk gecreëerd met het bezoek van de Kijzerin van Oostenrijk.
slaatje

slaatje zegt:
Op dit recept moet de aandacht gevestigd worden, lekker. Groetjes Gerda :p:p:p