Recept
« Terug naar recepten
KellyBronze kerstkalkoen
PT140M
KellyBronze kerstkalkoen
Een heerlijk kellybronze kerstkalkoen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
henk coolen
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
4-8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
www.KellyBronze.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe KellyBronze kerstkalkoen te bereiden
Leg de KellyBronze® kalkoen in de koelkast of op de koelste plaats die voorhanden is, tot U de KellyBronze® kalkoen gaat bereiden. U hoeft zich geen zorgen te maken om de kleine donkere veertjes (bij een witte kalkoen zijn ze ook aanwezig, alleen U ziet ze niet). De donkere veertjes zijn het kenmerk van de KellyBronze®. De huid is niet parelwit, dit komt door het slachtprocédé, U zult merken dat dit meer smaak geeft.
Voorbereiding en bereiding
Hier enkele tips voor de bereiding die ik noodzakelijk vind voor de smaak van de KellyBronze® . Bestrooi de KellyBronze® met zwarte peper en zeezout. De KellyBronze® heeft geen vulling nodig, KellyBronze® is nooit droog. Stop een of twee gepelde uien in de grote holte, voor extra smaak. Plaats hierna de KellyBronze op een bakplaat, met de borst omlaag, (de vet voorraad van een kalkoen zit op de rug, dit vet zal in het borstvlees dringen samen met de jus op de bakplaat). Dit houdt het borstvlees sappig. De meeste kalkoenen worden te gaar gebakken.
Voorbereiding en bereiding
Hier enkele tips voor de bereiding die ik noodzakelijk vind voor de smaak van de KellyBronze® . Bestrooi de KellyBronze® met zwarte peper en zeezout. De KellyBronze® heeft geen vulling nodig, KellyBronze® is nooit droog. Stop een of twee gepelde uien in de grote holte, voor extra smaak. Plaats hierna de KellyBronze op een bakplaat, met de borst omlaag, (de vet voorraad van een kalkoen zit op de rug, dit vet zal in het borstvlees dringen samen met de jus op de bakplaat). Dit houdt het borstvlees sappig. De meeste kalkoenen worden te gaar gebakken.
Theun Haan zegt:
Vorig jaar heb ik deze kalkoen voor het eerst klaar gemaakt, niet in de oven maar op een lage temperatuur van ongeveer 150/165 graden in mijn weber bbq!
zoals beloofd was de vogel lekker mals en heerlijk van smaak!!!:D