Recept
« Terug naar recepten
Kerrie-aardappels
PT25M
Kerrie-aardappels
Een heerlijk kerrie-aardappels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hoofdgerechten - Aardappels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerrie-aardappels te bereiden
Verhit wat boter/olie in een ruime hapjespan. Fruit hierin de uien en mosterdzaad ongeveer 2 minuten. Voeg de kruiden toe en bak nog even al omscheppend.
Doe vervolgens de aardappels erbij in de pan en schep alles goed om zodat de aardappels geel worden van de kerrie.
Schenk het water bij de aardappels zover dat ze net niet helemaal onder staan. Breng aan de kook, zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat in 20 minuten gaar worden.
De saus bindt zich vanzelf door het zetmeel van de aardappels, eventueel op het laatst de saus nog iets binden met allesbinder.
Strooi nog wat peterselie erover (hoef je niet erdoor te roeren) en serveer.
Doe vervolgens de aardappels erbij in de pan en schep alles goed om zodat de aardappels geel worden van de kerrie.
Schenk het water bij de aardappels zover dat ze net niet helemaal onder staan. Breng aan de kook, zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat in 20 minuten gaar worden.
De saus bindt zich vanzelf door het zetmeel van de aardappels, eventueel op het laatst de saus nog iets binden met allesbinder.
Strooi nog wat peterselie erover (hoef je niet erdoor te roeren) en serveer.