Recept
« Terug naar recepten
Kerrie Masala Kip
PT140M
Kerrie Masala Kip
Een heerlijk kerrie masala kip recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
140 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Geleerd van een surinaamse kok
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerrie Masala Kip te bereiden
Haal de vellen van de kip , spoel de kip af onder de kraan en leg de drumsticks/bouten in de kom. Maak 2 tenen knoflook fijn en doe die bij de kip, een flinke scheut olie ook in de kom doen en sojasaus en ketjap manis toevoegen. Alles lekker door elkaar roeren en de kom afdekken en het liefst een paar uurtjes in laten trekken op een koele plaats of koelkast.
Daarna pan op het vuur zetten, olie erin doen en de kip aanbraden en dichtschroeien op een matig vuur, ondertussen de uien en de rest van de knofloof fijnhakken en ook toevoegen in de pan, lekker meefruiten tot het glazig is. Bevroren madam jeanet peper uit de vriezer halen en raspen ongeveer voor de helft (de peper raspt beter als je hem eerst bevriest en je heb minder last van de scherpte aan je handen , ogen enz. Goed opletten! De peper kan echt heel scherp zijn! ) Selderijblad fijnsnijden, blik kokosmelk toevoegen en daarna zoveel water dat de kip bijna helemaal onderstaat. Bouillonblokjes toevoegen, kerriepoeder, ketjap, sojasaus en selderieblad. Dit allemaal naar eigen smaak. Ik houd zelf van gekruid maar het beste kan je gewoon met minder beginnen en af en toe proeven en dan nog toevoegen dan dat je er te veel kruiden bij hebt gedaan en het niet meer zo lekker is. . . ! Daarna laat je het op een laag vuurtje ongeveer 1,5 a 2 uur staan, tot de kip boterzacht is en heerlijk doortrokken is van alle smaken. Serveer dit met witte rijst, kouseband, hete kerrie eieren, en komkommer in het zuur, smullen !!
Daarna pan op het vuur zetten, olie erin doen en de kip aanbraden en dichtschroeien op een matig vuur, ondertussen de uien en de rest van de knofloof fijnhakken en ook toevoegen in de pan, lekker meefruiten tot het glazig is. Bevroren madam jeanet peper uit de vriezer halen en raspen ongeveer voor de helft (de peper raspt beter als je hem eerst bevriest en je heb minder last van de scherpte aan je handen , ogen enz. Goed opletten! De peper kan echt heel scherp zijn! ) Selderijblad fijnsnijden, blik kokosmelk toevoegen en daarna zoveel water dat de kip bijna helemaal onderstaat. Bouillonblokjes toevoegen, kerriepoeder, ketjap, sojasaus en selderieblad. Dit allemaal naar eigen smaak. Ik houd zelf van gekruid maar het beste kan je gewoon met minder beginnen en af en toe proeven en dan nog toevoegen dan dat je er te veel kruiden bij hebt gedaan en het niet meer zo lekker is. . . ! Daarna laat je het op een laag vuurtje ongeveer 1,5 a 2 uur staan, tot de kip boterzacht is en heerlijk doortrokken is van alle smaken. Serveer dit met witte rijst, kouseband, hete kerrie eieren, en komkommer in het zuur, smullen !!
Nico zegt: