Strooi de rest van de geraspte kaas over de opgeschepte porties.
Geef hierbij een groene salade.
Te drinken: Een witte wijn, een rosé wijn of een lichte en jonge rode wijn.
Recept
« Terug naar recepten
Kerriekool in Purée
PT45M
Kerriekool in Purée
Snelle ovenschotel. Maagvullend.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerriekool in Purée te bereiden
1).Pancetta uitbakken in de grote anti aanbak pan.
2).Pancetta er uit halen en uien er in. Wanneer de uien glazig zijn geworden, dan de knoflook erbij en al roerend nog eens 1 minuut fruiten.
3).Doe dan de pancetta er weer bij en de vadouvan met de slagroom. Roer dit goed door en laat voorzichtig tegen de kook aan komen.
4).Doe de gesneden kool er bij en de peper en laat de kool wellen en verkleinen.
5).Vet de ovenschaal in met olie of roomboter.
6).Smeer de helft van de purée uit over de bodem van de ovenschaal.
7).Verdeel het koolmengsel over de purée.
8).Verdeel daarover de tweede portie purée.
9).Strooi de helft van de geraspte kaas hierover.
10).Strooi de panko over de inhoud van de ovenschaal en verdeel de klontjes roomboter over het oppervlak en schuif de ovenschaal in de oven die reeds werd voorverwarmd op 160° C gedurende 20 minuten.
2).Pancetta er uit halen en uien er in. Wanneer de uien glazig zijn geworden, dan de knoflook erbij en al roerend nog eens 1 minuut fruiten.
3).Doe dan de pancetta er weer bij en de vadouvan met de slagroom. Roer dit goed door en laat voorzichtig tegen de kook aan komen.
4).Doe de gesneden kool er bij en de peper en laat de kool wellen en verkleinen.
5).Vet de ovenschaal in met olie of roomboter.
6).Smeer de helft van de purée uit over de bodem van de ovenschaal.
7).Verdeel het koolmengsel over de purée.
8).Verdeel daarover de tweede portie purée.
9).Strooi de helft van de geraspte kaas hierover.
10).Strooi de panko over de inhoud van de ovenschaal en verdeel de klontjes roomboter over het oppervlak en schuif de ovenschaal in de oven die reeds werd voorverwarmd op 160° C gedurende 20 minuten.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jan A van der Hoeden zegt:
De rest van de geraspte kaas strooi je op de portie welke je hebt opgeschept op je bord.
Marijke Bouweriks-Vogel zegt: