KookJij

Kerriekool in Purée

Snelle ovenschotel. Maagvullend.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerriekool in Purée te bereiden

1).Pancetta uitbakken in de grote anti aanbak pan.
2).Pancetta er uit halen en uien er in. Wanneer de uien glazig zijn geworden, dan de knoflook erbij en al roerend nog eens 1 minuut fruiten.
3).Doe dan de pancetta er weer bij en de vadouvan met de slagroom. Roer dit goed door en laat voorzichtig tegen de kook aan komen.
4).Doe de gesneden kool er bij en de peper en laat de kool wellen en verkleinen.
5).Vet de ovenschaal in met olie of roomboter.
6).Smeer de helft van de purée uit over de bodem van de ovenschaal.
7).Verdeel het koolmengsel over de purée.
8).Verdeel daarover de tweede portie purée.
9).Strooi de helft van de geraspte kaas hierover.
10).Strooi de panko over de inhoud van de ovenschaal en verdeel de klontjes roomboter over het oppervlak en schuif de ovenschaal in de oven die reeds werd voorverwarmd op 160° C gedurende 20 minuten.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Strooi de rest van de geraspte kaas over de opgeschepte porties.
Geef hierbij een groene salade.
Te drinken: Een witte wijn, een rosé wijn of een lichte en jonge rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Marijke Bouweriks-Vogel

Marijke Bouweriks-Vogel zegt:
O.K. Bedankt Jan.
Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Beste Marijke,
De rest van de geraspte kaas strooi je op de portie welke je hebt opgeschept op je bord.
Marijke Bouweriks-Vogel

Marijke Bouweriks-Vogel zegt:
Lijkt me een lekker gerecht, maar wat doe ik met de andere helft van de geraspte oude kaas?