Recept
« Terug naar recepten
Kerriekussentjes met tomatensaus
PT60M
Kerriekussentjes met tomatensaus
Een heerlijk kerriekussentjes met tomatensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 stuks personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerriekussentjes met tomatensaus te bereiden
De bloem met het kurkumapoeder in een kom zeven.
De olie en het water toevoegen.
Alles tot een glad, soepel deeg kneden, in plasticfolie rollen en minstens 30 min. in de koelkast leggen.
Intussen voor de vulling de ui snipperen.
Met de olie in een koekenpan glazig laten worden.
De knoflook erboven uitpersen. Het kerriepoeder toevoegen en even meefruiten.
Het gehakt, de pijnboompitten en de doperwten toevoegen, alles goed roeren en ongeveer 5 min. laten pruttelen.
Op smaak brengen met sojasaus, tomatenpuree, zout en peper.
De pan van het vuur nemen.
Voor de tomatensaus de ui snipperen.
Met de olijfolie in een pan glazig laten worden.
De gepelde tomaten met het sap toevoegen en met een lepel fijndrukken.
Op smaak brengen met zout, peper en tijm en zonder deksel op een matig vuur tot de gewenste dikte laten inkoken.
De oven voorverwarmen op 200 graden.
Een bakblik met bakpapier bedekken.
Het deeg in 2 stukken verdelen.
Elk stuk op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een plak van 20 x 30 cm en in vierkanten van 10 cm snijden.
Midden op elk deegvierkantje ongeveer 1 el vulling leggen.
De vier punten naar binnen vouwen en voorzichtig samendrukken.
De kussentjes op het bakblik leggen en bestrijken met losgeklopt ei.
Steeds twee tegenover elkaar liggende vlakken van elk kussentje met wat maanzaad bestrooien.
De kussentjes midden in de oven ongeveer 25 min. bakken.
De tomatensaus nog even op smaak brengen en bij de kerriekussentjes serveren.
De olie en het water toevoegen.
Alles tot een glad, soepel deeg kneden, in plasticfolie rollen en minstens 30 min. in de koelkast leggen.
Intussen voor de vulling de ui snipperen.
Met de olie in een koekenpan glazig laten worden.
De knoflook erboven uitpersen. Het kerriepoeder toevoegen en even meefruiten.
Het gehakt, de pijnboompitten en de doperwten toevoegen, alles goed roeren en ongeveer 5 min. laten pruttelen.
Op smaak brengen met sojasaus, tomatenpuree, zout en peper.
De pan van het vuur nemen.
Voor de tomatensaus de ui snipperen.
Met de olijfolie in een pan glazig laten worden.
De gepelde tomaten met het sap toevoegen en met een lepel fijndrukken.
Op smaak brengen met zout, peper en tijm en zonder deksel op een matig vuur tot de gewenste dikte laten inkoken.
De oven voorverwarmen op 200 graden.
Een bakblik met bakpapier bedekken.
Het deeg in 2 stukken verdelen.
Elk stuk op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een plak van 20 x 30 cm en in vierkanten van 10 cm snijden.
Midden op elk deegvierkantje ongeveer 1 el vulling leggen.
De vier punten naar binnen vouwen en voorzichtig samendrukken.
De kussentjes op het bakblik leggen en bestrijken met losgeklopt ei.
Steeds twee tegenover elkaar liggende vlakken van elk kussentje met wat maanzaad bestrooien.
De kussentjes midden in de oven ongeveer 25 min. bakken.
De tomatensaus nog even op smaak brengen en bij de kerriekussentjes serveren.