Recept
« Terug naar recepten
Kerrierijstrand met pindacurry
PT70M
Kerrierijstrand met pindacurry
Een heerlijk kerrierijstrand met pindacurry recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerrierijstrand met pindacurry te bereiden
Begin met de rijstrand. De helft van de ui pellen en fijnsnipperen en de helft van de knoflook pellen en uitpersen. De boter in de ovenvaste schaal (onafgedekt) in circa 1 minuut op vol vermogen in de magnetron laten smelten. De ui, knoflook en het kerriepoeder erdoor roeren en (onafgedekt) 3 tot 4 minuten op vol vermogen verwarmen tot de bouillon aan de kook is en de rijst (afgedekt) circa 6 minuten op vol vermogen verwarmen in de magnetron tot de bouillon aan de kook is en de rijst (afgedekt) in circa 18 minuten op kwart vermogen beetgaar laten worden. De rijst doorroeren en afgedekt laten staan.
Voor de vulling de pinda`s grof hakken. De rest van de ui en de knoflook pellen en fijnsnipperen. De gemberwortel schillen en zeer fijn snijden. De Spaanse peper van zaad en zaadlijst ontdoen, wassen, droog deppen en klein snijden. De olie in een ovenvaste schaal van 1,5 liter inhoud (onafgedekt) in circa 2 minuten op vol vermogen heet laten worden. De ui en de knoflook met de kleingesneden gemberwortel, de gemalen koriander en het geelwortelpoeder erdoor roeren en (onafgedekt) 3 tot 4 minuten op vol vermogen verwarmen. De pinda's met de Spaanse peper, de tomaten met het vocht en zout en peper naar smaak toevoegen en alles (onafgedekt) in 6 tot 8 minuten op vol vermogen door en door heet laten worden. Tussendoor eenmaal roeren.
Een rijstrand licht met olie insmeren, de kerrierijst erin aandrukken, de rijstrand op een magnetronbestendige schaal storten, (onafgedekt) in circa 2 minuten op vol vermogen heet laten worden en het midden vullen met de pindacurry. Tot slot de verse geraspte kokos erover strooien.
Voor de vulling de pinda`s grof hakken. De rest van de ui en de knoflook pellen en fijnsnipperen. De gemberwortel schillen en zeer fijn snijden. De Spaanse peper van zaad en zaadlijst ontdoen, wassen, droog deppen en klein snijden. De olie in een ovenvaste schaal van 1,5 liter inhoud (onafgedekt) in circa 2 minuten op vol vermogen heet laten worden. De ui en de knoflook met de kleingesneden gemberwortel, de gemalen koriander en het geelwortelpoeder erdoor roeren en (onafgedekt) 3 tot 4 minuten op vol vermogen verwarmen. De pinda's met de Spaanse peper, de tomaten met het vocht en zout en peper naar smaak toevoegen en alles (onafgedekt) in 6 tot 8 minuten op vol vermogen door en door heet laten worden. Tussendoor eenmaal roeren.
Een rijstrand licht met olie insmeren, de kerrierijst erin aandrukken, de rijstrand op een magnetronbestendige schaal storten, (onafgedekt) in circa 2 minuten op vol vermogen heet laten worden en het midden vullen met de pindacurry. Tot slot de verse geraspte kokos erover strooien.