Recept
« Terug naar recepten
Kerriesoep met appel en bieslook
PT45M
Kerriesoep met appel en bieslook
Een heerlijk kerriesoep met appel en bieslook recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Peter Housmans
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
restaurant Quatre Bras, Best
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerriesoep met appel en bieslook te bereiden
Smelt de boter in een pan en voeg de ui toe. Bak deze kort mee totdat deze glazig is. Voeg dan de kerriepoeder erbij en fruit deze kort mee aan op een laag vuur.
Voeg daarna onder voortdurend roeren – beetje bij beetje – de bloem toe, tot er een roux (deegbal) ontstaat. Daarna onder goed roeren met een garde met kleine scheutjes de koude melk, de room en de bouillon toevoegen. Hierdoor ontstaat uiteindelijk een mooie gladde massa. Voeg hier de gembersiroop aan toe en laat het geheel nog zachtjes even doorkoken. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
Snij ondertussen de appel in kleine blokjes en snij de bieslook in niet al te kleine stukjes.
Serveer de soep zeer heet in een mooie kom of diep bord en voeg in het bord de appelsnippers toe. De appel kookt dus niet mee met de soep. Versier de soep met de bieslook. Smakelijk!
Voeg daarna onder voortdurend roeren – beetje bij beetje – de bloem toe, tot er een roux (deegbal) ontstaat. Daarna onder goed roeren met een garde met kleine scheutjes de koude melk, de room en de bouillon toevoegen. Hierdoor ontstaat uiteindelijk een mooie gladde massa. Voeg hier de gembersiroop aan toe en laat het geheel nog zachtjes even doorkoken. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
Snij ondertussen de appel in kleine blokjes en snij de bieslook in niet al te kleine stukjes.
Serveer de soep zeer heet in een mooie kom of diep bord en voeg in het bord de appelsnippers toe. De appel kookt dus niet mee met de soep. Versier de soep met de bieslook. Smakelijk!
Mijn kookverhaal (Peter Housmans)
Dit gerecht heb ik vaak gegeten in het restaurant waar het recept vandaan komt. Zo lekker dat ik me er echt op kon verheugen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Harry Löhr zegt:
Zelf gebruik ik het liefst kookroom in soepen.
Harry Löhr zegt:
Bloemkool en kerrie zijn volgens mij aardig "beste vriendjes".
Jan zegt:
Harry Löhr zegt:
Denk eerst met maximaal de helft beginnen, proeven en dan indien nodig nog toevoegen.
Anna zegt:
Miek zegt: