KookJij

Kerriesoep met appel en bieslook

Een heerlijk kerriesoep met appel en bieslook recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: restaurant Quatre Bras, Best
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerriesoep met appel en bieslook te bereiden

Smelt de boter in een pan en voeg de ui toe. Bak deze kort mee totdat deze glazig is. Voeg dan de kerriepoeder erbij en fruit deze kort mee aan op een laag vuur.
Voeg daarna onder voortdurend roeren – beetje bij beetje – de bloem toe, tot er een roux (deegbal) ontstaat. Daarna onder goed roeren met een garde met kleine scheutjes de koude melk, de room en de bouillon toevoegen. Hierdoor ontstaat uiteindelijk een mooie gladde massa. Voeg hier de gembersiroop aan toe en laat het geheel nog zachtjes even doorkoken. Roer af en toe om aanbakken te voorkomen.
Snij ondertussen de appel in kleine blokjes en snij de bieslook in niet al te kleine stukjes.
Serveer de soep zeer heet in een mooie kom of diep bord en voeg in het bord de appelsnippers toe. De appel kookt dus niet mee met de soep. Versier de soep met de bieslook. Smakelijk!

Mijn kookverhaal (Peter Housmans)

Dit gerecht heb ik vaak gegeten in het restaurant waar het recept vandaan komt. Zo lekker dat ik me er echt op kon verheugen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Miek

Miek zegt:
Vandaag soep gemaakt en weggegooid. O,4 dl gembersiroop maakt hem mierzoet. Niet lekker
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Over het algemeen wordt hier bedoeld slagroom of kookroom.
Zelf gebruik ik het liefst kookroom in soepen.
Peter

Peter zegt:
Er wordt room gebruikt, maar wat voor room wordt er gebruikt?

Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Bloemkool is zeker een goede aanvulling in deze soep!
Bloemkool en kerrie zijn volgens mij aardig "beste vriendjes".
Jan

Jan zegt:
Er zitten wel weinig verse groenten in de kerriesoep. Zou het een een idee zijn om bloemkool toe te voegen aan de soep . Kerrie , room en bloemkool past misschien wel bij elkaar.
Anna

Anna zegt:
Ik laat het weten.
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
We zijn benieuwd naar het resultaat!!
Anna

Anna zegt:
Dat was ik al van plan. Ik ga deze soep zeker vaker maken.
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Dan zou ik de volgende keer inderdaad voor minder gembersiroop gaan :-)
Denk eerst met maximaal de helft beginnen, proeven en dan indien nodig nog toevoegen.
Anna

Anna zegt:
Ik heb de soep geproefd voordat de appel toegevoegd was, het kan dus niet aan de appel liggen. Ik vond 0,4 dl. gembersiroop al wel erg veel. De rest van de soep heb ik aangelengd met wat bouillon en wat creme fraiche toegevoegd. Was al beter, maar toch nog aan de zoete kant.
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Dit zou kunnen komen door de appel, wat voor appel heb je gebruikt?
Anna

Anna zegt:
Vandaag deze soep gemaakt. Was lekker, maar ik vond hem wel erg zoet. Is dat ook de bedoeling?
beau09

beau09 zegt:
De moeite waard om te maken lijkt mij een smaak beleving.;)