KookJij

Kerriesoep met kokosmelk

Een heerlijk kerriesoep met kokosmelk recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: lescopains
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerriesoep met kokosmelk te bereiden

Snipper de sjalotten, snijd de stengels bleekselderij in plakjes en de appels in stukjes. Zet aan in een klont boter.
Voeg de kerrie toe en bak even mee. Voeg de rest van de kruiden toe.
Voeg kokosmelk en fond toe en laat 10 min. zachtjes koken.
Voeg room en de in stukken gesneden banaan toe. Laat 10 min zachtjes koken.
Verwijder de laurierblaadjes en zeef het geheel met behulp van de passe-vite.
Breng op smaak met peper, zout en eventueel wat extra fond.
Snijd de kipfilet overdwars in plakjes en snijd de plakjes weer doormidden zodat je plakjes van ongeveer 2 bij 2 cm krijgt. Bak de plakjes kip in wat boter bruin. Breng op smaak met peper en zout.
Maak de peultjes schoon en blancheer kort. Spoel de taugé en maak droog.
Presentatie:
Neem verwarmde soepborden. Vul de borden met een laagje soep. (vooral niet teveel soep want dan wordt de vulling onzichtbaar)
Leg in het midden van de soep enkele plakjes kip, strooi daar wat taugé omheen en plaats daar bovenop drie peultjes.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

José Kraaij

José Kraaij zegt:
Ik heb gisteren op mijn werk 2 pannen van 3 liter soep gemaakt.
Echter, ik heb er geen taugé en banaan in gedaan!
Maar toch waren de cliënten verrukt van deze soep!!
wim

wim zegt:
een heel bijzondere soep, super; de vulling is helemaal niet nodig