Recept
« Terug naar recepten
Kerrievissticks en banaansaus
PT25M
Kerrievissticks en banaansaus
Een heerlijk kerrievissticks en banaansaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Kerrievissticks en banaansaus te bereiden
- Verwarm de oven voor op 235°C.
- Snijd de net iets ontdooide visfilets in repen van 2-3 cm breedte (in totaal 12 repen). Bestrooi deze met een mengsel van het kerriepoeder, het zout en de gemberpoeder. Klop het ei los in een diepbord.
- Strooi de cornflakes op een plat bord.
- Wentel de repen vis eerst door het losgeklopte ei, laat boven het bord uitlekken en wentel ze vervolgens door de cornflakes. Druk de panade stevig aan. Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de vissticks in het midden van de voorverwarmde oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
- Prak voor de saus de banaan fijn en roer de crème fraîche, de fritessaus en het kerriepoeder erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Geef de saus bij de vis.
- Snijd de net iets ontdooide visfilets in repen van 2-3 cm breedte (in totaal 12 repen). Bestrooi deze met een mengsel van het kerriepoeder, het zout en de gemberpoeder. Klop het ei los in een diepbord.
- Strooi de cornflakes op een plat bord.
- Wentel de repen vis eerst door het losgeklopte ei, laat boven het bord uitlekken en wentel ze vervolgens door de cornflakes. Druk de panade stevig aan. Leg de vissticks op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de vissticks in het midden van de voorverwarmde oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar.
- Prak voor de saus de banaan fijn en roer de crème fraîche, de fritessaus en het kerriepoeder erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Geef de saus bij de vis.
Layla zegt: