Recept
« Terug naar recepten
Kersenbonbons
PT2M
Kersenbonbons
Een heerlijk kersenbonbons recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
anne prive
Bereidingstijd:
2 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
chocoladeboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kersenbonbons te bereiden
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd de kersen doormidden en doe ze in een kleine kom. Roer de cognac/ rum erdoor enlaat de kersen, onder af en toe omroeren, minstens 1 uur marineren. Verdeel de marsepein in 24 stukjes en rol elk stukje tot een bolletje. Druk de halve kersen in de marsepeinbolletjes. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze al roerend boven een pan heet water. Doop elk bolletje met behulp van een cocktailprikker in de chocolade en laat overtollige chocolade eraf druipen. Leg de bonbons op het bakpapier en laat ze stollen. Smelt eventueel wat extra chocolade om de bonbons mee te besprenkelen. Laat de chocolade stollen.
Snijd de kersen doormidden en doe ze in een kleine kom. Roer de cognac/ rum erdoor enlaat de kersen, onder af en toe omroeren, minstens 1 uur marineren. Verdeel de marsepein in 24 stukjes en rol elk stukje tot een bolletje. Druk de halve kersen in de marsepeinbolletjes. Breek de chocolade in stukjes en smelt ze al roerend boven een pan heet water. Doop elk bolletje met behulp van een cocktailprikker in de chocolade en laat overtollige chocolade eraf druipen. Leg de bonbons op het bakpapier en laat ze stollen. Smelt eventueel wat extra chocolade om de bonbons mee te besprenkelen. Laat de chocolade stollen.
Mijn kookverhaal (anne prive)
zeer smakelijk tijdens de kerstdagen
wim hendriks zegt: