KookJij

Kersenclafoutis met peperkoek

Een heerlijk kersenclafoutis met peperkoek recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 55 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Mini-proeven
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kersenclafoutis met peperkoek te bereiden

1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Laat de kersen goed uitlekken. Breng de melk aan de kook. Doe er de verkruimelde peperkoek bij. Laat lichtjes afkoelen en pureer met de staafmixer.
3. Klop de eieren los met het maïszetmeel en een snuifje zout. Leng aan met de melk en klop goed glad. Voeg er de suiker aan toe. Vermeng het met de peperkoekpuree.
4. Verdeel over vuurvaste kommetjes. Zet ze 35 tot 40 minuten in het midden van de warme oven.
5. Lekker met een glaasje kriekbier.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ikke

Ikke zegt:
Ok, bedankt voor de snelle reacties!:)
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Je moet inderdaad maar één keer melk gebruiken
Liske

Liske zegt:
Zoals ik het lees, doe je aanlengen met het melk-peperkoekmengsel. Dit is dus dezelfde melk die eerder genoemd werd.
Ikke

Ikke zegt:
Lijkt me lekker, maar het recept klopt niet; wat moet ik precies met de kersen doen en blijkbaar moet ik 2x melk gebruiken, maar hoeveel elke keer?