Recept
« Terug naar recepten
Kersenclafoutis met peperkoek
PT55M
Kersenclafoutis met peperkoek
Een heerlijk kersenclafoutis met peperkoek recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Annemien
Bereidingstijd:
55 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Mini-proeven
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kersenclafoutis met peperkoek te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 200°C.
2. Laat de kersen goed uitlekken. Breng de melk aan de kook. Doe er de verkruimelde peperkoek bij. Laat lichtjes afkoelen en pureer met de staafmixer.
3. Klop de eieren los met het maïszetmeel en een snuifje zout. Leng aan met de melk en klop goed glad. Voeg er de suiker aan toe. Vermeng het met de peperkoekpuree.
4. Verdeel over vuurvaste kommetjes. Zet ze 35 tot 40 minuten in het midden van de warme oven.
5. Lekker met een glaasje kriekbier.
2. Laat de kersen goed uitlekken. Breng de melk aan de kook. Doe er de verkruimelde peperkoek bij. Laat lichtjes afkoelen en pureer met de staafmixer.
3. Klop de eieren los met het maïszetmeel en een snuifje zout. Leng aan met de melk en klop goed glad. Voeg er de suiker aan toe. Vermeng het met de peperkoekpuree.
4. Verdeel over vuurvaste kommetjes. Zet ze 35 tot 40 minuten in het midden van de warme oven.
5. Lekker met een glaasje kriekbier.
Ikke zegt: