Recept
« Terug naar recepten
Kersensoep
PT30M
Kersensoep
Een heerlijk kersensoep recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kersensoep te bereiden
De kersen verwarmen in een pannetje met een kruidnagel , wat kaneel en een scheutje kirsch
Zachtjes een uurtje laten trekken.
Dan het sap maïzena licht binden.
Laat door en door koud worden.
Doe de kersen op een bordje, giet er wat van de saus overheen en doe bovenop een flinke klodder zure room.
Zachtjes een uurtje laten trekken.
Dan het sap maïzena licht binden.
Laat door en door koud worden.
Doe de kersen op een bordje, giet er wat van de saus overheen en doe bovenop een flinke klodder zure room.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
camilla zegt:
andreajudit zegt:
Jouw recept voor kersensoep uit Hongarije klinkt wel erg lekker en volgens jouw beschrijving kan dit als nagerecht genuttigd worden. Echter, Hongaars kersensoep eet je als voorgerecht (koud - vooral zomers of warm kan ook)en bij de pot kersen doe je nog evenveel water als de inhoud van het potje. Probeer het ook zo een keer. Vooral zomers is het een zeer geliefd voorgerecht, maar mijn man en ik eten dit ook gewoon als een lekkere verkoelende snack tussendoor. Eet smakelijk, groetjes Judit:)
andreajudit zegt:
Ja het klopt vooral met de meikersenseizoen is dit gerecht geliefd. Heb je soms de kans gehad om dit gerecht ook met zure kersen (in Belgie noemt men ze morellen) gegeten? Ook kun je, indien je met wat maizena en zure room je gerecht wat dikker bindt, het bij vlees met gestoofde aardappel eten. Dit is gebruikelijk als men rundvleessoep maakt (helemaal zelf) en de grote stukken vlees wordt dan met de aardappels de kersen ragoe opgedient na de soep. Overigens je recept vor de langos is helemaal perfect. Jammer dat de keuken daarna zo erg stinkt. Bij de langos kun je ook zuurkool geven; maar de meeste Hongaren doen gewoon knooflook, zure room en geraspte kaas. Groetjes, Andreajudit:)