Recept
« Terug naar recepten
Kersensorbet
PT45M
Kersensorbet
Een heerlijk kersensorbet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Taarten, gebak & ijs - ijs
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kersensorbet te bereiden
Pureer de gewassen kersen door een zeef.
Verhit water en suiker en roer tot suiker volledig is opgelost.
Haal van het vuur af en voeg het voorgeweekt gelatineblaadje toe.
Laat afkoelen.
Doe de kersenpuree en marasquin erbij en draai tot ijs.
Voeg de laatste 10 min. het stijfgeslagen eiwit toe.
Serveer uit in hoge champagneglazen.
Verhit water en suiker en roer tot suiker volledig is opgelost.
Haal van het vuur af en voeg het voorgeweekt gelatineblaadje toe.
Laat afkoelen.
Doe de kersenpuree en marasquin erbij en draai tot ijs.
Voeg de laatste 10 min. het stijfgeslagen eiwit toe.
Serveer uit in hoge champagneglazen.