Recept
« Terug naar recepten
Kersentaart uit het Zwarte Woud
PT45M
Kersentaart uit het Zwarte Woud
Een heerlijk kersentaart uit het zwarte woud recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
maja vondeling
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Duitsland
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kersentaart uit het Zwarte Woud te bereiden
Taarten
Klop de eieren, suiker en vanille in circa 10 min dik en schuimig. Spatel afwisselend de gesmolten chocolade en de bloem erdoor. Vet dr 3 taartvormen en bestuif ze met bloem, verdeel het beslag hierin. Bak ze op 10-15 min in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat de bodems afkoelen op een rooster.
Siroop
Roer de suiker en het water door elkaar en laat 5 min koken. Roer de kirsch als het afgekoeld is erdoorheen, prik de taartbodems in en besprenkel ze met de siroop.
Vulling
Klop de boter en suiker goed doorelkaar, voeg de dooier toe en blijf 3-5 min kloppen tot de massa luchtig is. Spatel de kirsch erdoor.
Schep een laag vulling op een taartbodem, verdeel hierop 120 gr drooggedepte kersen en leg er een tweede bodem op weer met een laag vulling en kersen. Dek af met de laatste bodem.
Bovenlaag
Meng de peodersuiker door de geklopte slagroom en strijk rondom en op de taart. Leg de overige kersen erbovenop.
Druk de chocoladeschaafsel tegen de zijkant van de taart en strooi ook wat er bovenop. Zet de taart tot gebruik in de koelkast
Klop de eieren, suiker en vanille in circa 10 min dik en schuimig. Spatel afwisselend de gesmolten chocolade en de bloem erdoor. Vet dr 3 taartvormen en bestuif ze met bloem, verdeel het beslag hierin. Bak ze op 10-15 min in een voorverwarmde oven van 180 graden. Laat de bodems afkoelen op een rooster.
Siroop
Roer de suiker en het water door elkaar en laat 5 min koken. Roer de kirsch als het afgekoeld is erdoorheen, prik de taartbodems in en besprenkel ze met de siroop.
Vulling
Klop de boter en suiker goed doorelkaar, voeg de dooier toe en blijf 3-5 min kloppen tot de massa luchtig is. Spatel de kirsch erdoor.
Schep een laag vulling op een taartbodem, verdeel hierop 120 gr drooggedepte kersen en leg er een tweede bodem op weer met een laag vulling en kersen. Dek af met de laatste bodem.
Bovenlaag
Meng de peodersuiker door de geklopte slagroom en strijk rondom en op de taart. Leg de overige kersen erbovenop.
Druk de chocoladeschaafsel tegen de zijkant van de taart en strooi ook wat er bovenop. Zet de taart tot gebruik in de koelkast
inez zegt: