Recept
« Terug naar recepten
Kerst afbreekbrood
PT60M
Kerst afbreekbrood
Een heerlijk kerst afbreekbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerst afbreekbrood te bereiden
Doe het water, het citroensap, de vanillesuiker en het meel in de broodbakmachine. Stel de machine zodanig in dat het deeg alleen gekneed wordt.
Voeg na de eerste piep de rozijnen toe. Als het deeg gekneed is (meestal zo'n 30 minuten), haal het dan uit de machine. Kneed het deeg nogmaals met de hand en laat het, in een beslagkom, ongeveer 45 minuten op een warm plekje rijzen.
Na het rijzen het deeg nogmaals kneden en van het deeg 16 kleine bolletjes kneden.
Verdeel de bolletjes in een bakvorm
Laat het deeg nog een goed half uur tot 3 kwartier op een warm plekje rijzen.
Kwast het gerezen deeg in met het geklutste ei en breng met een lepel voorzichtig de zaadjes aan op de bolletjes.
Plaats het brood in de oven: zie foto.
Bak het brood bruin in zo'n 25 minuten bij 170 - 175 graden (heteluchtoven).
Voeg na de eerste piep de rozijnen toe. Als het deeg gekneed is (meestal zo'n 30 minuten), haal het dan uit de machine. Kneed het deeg nogmaals met de hand en laat het, in een beslagkom, ongeveer 45 minuten op een warm plekje rijzen.
Na het rijzen het deeg nogmaals kneden en van het deeg 16 kleine bolletjes kneden.
Verdeel de bolletjes in een bakvorm
Laat het deeg nog een goed half uur tot 3 kwartier op een warm plekje rijzen.
Kwast het gerezen deeg in met het geklutste ei en breng met een lepel voorzichtig de zaadjes aan op de bolletjes.
Plaats het brood in de oven: zie foto.
Bak het brood bruin in zo'n 25 minuten bij 170 - 175 graden (heteluchtoven).
waffer zegt: