Recept
« Terug naar recepten
Kerstcake met besuikerd fruit
PT240M
Kerstcake met besuikerd fruit
Een heerlijk kerstcake met besuikerd fruit recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
240 min
Personen:
30 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Uit het jubileumkookboek van de Hartstichting 'Verrukkelijk & Gezond'
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerstcake met besuikerd fruit te bereiden
1. Schep het gemengde gedroogde fruit, abrikozen, kersen en gember in een grote kom door elkaar. Schenk de cognac erover, dek de kom af en laat dit een nacht intrekken.
2. Verwarm de over voor tot 150°C. Neem een ronde springvorm van 20 cm doorsnede of een vierkante bakvorm van 23 cm. Vet deze in en bekleed de bodem en de randen met 2 lagen bakpapier.
3. Doe suiker, olie n eiwitten in een kom en klop dit tot een glad geheel. Doe hierbij de amandelen, marmelade en sinaasappelsap. Roer het gedroogde fruitmengsel erdoor.
4. Zeef bloem, zelfrijzend bakmeel en specerijen in een kom, schep het fruit erdoor. Schep het mengsel in de ingevette, beklede vorm, tik met de vorm op het aanrecht om eventuele luchtbelletjes te verwijderen. Strijk de bovenkant van de cake glad meet vochtige handen. Wikkel een paar lagen aluminiumfolie rond de buitenkant van de vorm om te voorkomen dat de buitenkant van de cake zal verbranden. Bak de taart 3 tot 3,5 uur op de middelste richel van de over of tot een breinaald die erin gestoken wordt, er schoon weer uit komt. Dek de bovenkant van de cake losjes af met bakpapier als deze tijdens het bakken te donker mocht worden. Laat de cake geheel afkoelen.
5. Klop alle ingrediënten voor het glazuur tot een glad geheel. Breng het glazuurlaagje aan.
6. Bestrijk het fruit voor de garnering met een kwastje met eiwit, rol het door de suiker en laat het drogen. Leg het besuikerde fruit op de cake.
2. Verwarm de over voor tot 150°C. Neem een ronde springvorm van 20 cm doorsnede of een vierkante bakvorm van 23 cm. Vet deze in en bekleed de bodem en de randen met 2 lagen bakpapier.
3. Doe suiker, olie n eiwitten in een kom en klop dit tot een glad geheel. Doe hierbij de amandelen, marmelade en sinaasappelsap. Roer het gedroogde fruitmengsel erdoor.
4. Zeef bloem, zelfrijzend bakmeel en specerijen in een kom, schep het fruit erdoor. Schep het mengsel in de ingevette, beklede vorm, tik met de vorm op het aanrecht om eventuele luchtbelletjes te verwijderen. Strijk de bovenkant van de cake glad meet vochtige handen. Wikkel een paar lagen aluminiumfolie rond de buitenkant van de vorm om te voorkomen dat de buitenkant van de cake zal verbranden. Bak de taart 3 tot 3,5 uur op de middelste richel van de over of tot een breinaald die erin gestoken wordt, er schoon weer uit komt. Dek de bovenkant van de cake losjes af met bakpapier als deze tijdens het bakken te donker mocht worden. Laat de cake geheel afkoelen.
5. Klop alle ingrediënten voor het glazuur tot een glad geheel. Breng het glazuurlaagje aan.
6. Bestrijk het fruit voor de garnering met een kwastje met eiwit, rol het door de suiker en laat het drogen. Leg het besuikerde fruit op de cake.
Iris zegt:
Gr.Iris:p