KookJij

Kerstcharlotte

Een heerlijk kerstcharlotte recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: wereldkeuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerstcharlotte te bereiden

Bekleed de charlottevorm met vershoudfolie. Laat de blaadjes gelatine in ruim koud water ca. 3 minuten weken. Breng de melk tegen de kook aan. Klop de suiker met de eidooiers schuimig. Schenk de warme melk geleidelijk en al kloppend bij het eimengsel. Schenk het mengsel terug in de pan en verwarm dit tot de vla gaat binden (mag niet koken). Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine voorzichtig uit en laat het al roerend in de vla oplossen. Laat de vla onder regelmatig roeren afkoelen in ene bak met ijswater. Klop 500 ml slagroom halfstijf (lobbig) en spatel deze door de vla. Zet de kanelly’s tegen de rand van de vorm. Rasp 150 gram chocolade en roer de rasp door de vla. Vul de vorm met de vla en laat deze afgedekt in ca. 3 uur opstijven in de koelkast (maak dit 1 dag van tevoren). Verwarm 150 gram chocolade met 100 ml slagroom en roer tot een gladde saus. Laat de saus afkoelen tot lauwwarm. Hak de amandelen grof en rooster ze in een droge koekenpan goudbruin. Stort de charlotte op een platte schaal, schenk de chocoladesaus erover en garneer met de amandelen.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst