Daar ik geen recept voorbij kan lopen, sleep ik ze overal mee vandaan.Dit komt uit een folder van de Champion supermarkt in Frankrijk.
Ik had een keer alleen maar een potje fetablokjes in huis en een heleboel kerstomaatjes uit eigen tuin. De kaasblokjes heb ik toen heel goed uit laten lekken, afgedroogd en hiervoor gebruikt.
Recept
« Terug naar recepten
Kerstomaten met kaas uit de oven
PT40M
Kerstomaten met kaas uit de oven
Een heerlijk kerstomaten met kaas uit de oven recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Vivre Champion 2008 no 133, door mij vertaald en aangepast
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerstomaten met kaas uit de oven te bereiden
Oven op 180°C.
De tomaten wassen en drogen, eventuele steeltjes eraf halen.
De kaas in kleine blokjes snijden.
4 Éénpersoons ovenschaaltjes invetten en de tomaatjes en blokjes kaas hierover verdelen.
De eieren met de maïzena in een kom wat loskloppen en dan de melk + de room in een dun straaltje erin gieten terwijl je blijft kloppen.
Als alles is opgenomen, giet je het melkmengsel over de tomaatjes en de kaasblokjes. Zout en peper erover.
Schuif de schaaltjes in de oven voor ± 20 minuten.
De bieslooksprietjes knip je intussen in 3 of 4 stukjes.
Haal de schaaltjes uit de oven, versier ze met de bieslookstukjes en serveer het gerecht direct.
De tomaten wassen en drogen, eventuele steeltjes eraf halen.
De kaas in kleine blokjes snijden.
4 Éénpersoons ovenschaaltjes invetten en de tomaatjes en blokjes kaas hierover verdelen.
De eieren met de maïzena in een kom wat loskloppen en dan de melk + de room in een dun straaltje erin gieten terwijl je blijft kloppen.
Als alles is opgenomen, giet je het melkmengsel over de tomaatjes en de kaasblokjes. Zout en peper erover.
Schuif de schaaltjes in de oven voor ± 20 minuten.
De bieslooksprietjes knip je intussen in 3 of 4 stukjes.
Haal de schaaltjes uit de oven, versier ze met de bieslookstukjes en serveer het gerecht direct.
fabita zegt:
Ik hoop dat je het lekker zult vinden.:p