Recept
« Terug naar recepten
Kerstsalade van Fifteen
PT30M
Kerstsalade van Fifteen
Een heerlijk kerstsalade van fifteen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Kerst
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
12
Herkomst:
Engeland
Keuken:
Europese
Bron:
Jamie Oliver
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerstsalade van Fifteen te bereiden
1. Trek de mozzarella in grove stukken en verdeel ze over vier borden. Kruid met peper en zout en rasp er citroenschil over. Verdeel de plakjes mandarijn over de mozzarella.
2. Maak de rucola, de treviso of radicchio en de munt aan met een beetje dressing. Bewaar enkele muntblaadjes voor de afwerking.
3. Leg een plakje ham op een snijplank en rol er een kwart van de aangemaakte blaadjes in. Leg het pakketje op de mandarijntjes en doe hetzelfde met de andere borden. Serveer de salade met geschaafde Parmezaanse kaas, enkele muntblaadjes en een paar drupjes balsamicoazijn.
2. Maak de rucola, de treviso of radicchio en de munt aan met een beetje dressing. Bewaar enkele muntblaadjes voor de afwerking.
3. Leg een plakje ham op een snijplank en rol er een kwart van de aangemaakte blaadjes in. Leg het pakketje op de mandarijntjes en doe hetzelfde met de andere borden. Serveer de salade met geschaafde Parmezaanse kaas, enkele muntblaadjes en een paar drupjes balsamicoazijn.
amber zegt: