Recept
« Terug naar recepten
Kerstsneeuwballen
PT60M
Kerstsneeuwballen
Een heerlijk kerstsneeuwballen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
toetjesboek
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kerstsneeuwballen te bereiden
Maak inkepingen in de schillen van de appels om barsten te voorkomen.
Zet de appels in wat water op een schotel
Vul ze met het rozijnen mengsel
Laat ze gaar worden in de oven. (45 minuten op 190 graden) Ze moeten wel heel blijven.
Haal de appels van de schotel en laat ze afkoelen.
Maak de creme au beurre:
Klop de boter, de suiker, de citroenschil en het sap tot een romig geheel.
Bedek de appels met de creme au beurre en rol ze daarna door de kokos.
Zet de appels in wat water op een schotel
Vul ze met het rozijnen mengsel
Laat ze gaar worden in de oven. (45 minuten op 190 graden) Ze moeten wel heel blijven.
Haal de appels van de schotel en laat ze afkoelen.
Maak de creme au beurre:
Klop de boter, de suiker, de citroenschil en het sap tot een romig geheel.
Bedek de appels met de creme au beurre en rol ze daarna door de kokos.
banketbakker henny zegt:
Dit is een heel leuk nagerecht steek de kaarsen aan en serveer ze dan met de lampen gedooft. Creme au beuree is een creme die lang houdbaar is, omdat er geen melk en eieren in zit. Ik hoop dat het je dit jaar wel zal lukken.